ZETApress

hírportál

Fogadási szubkultúra

Ingyenélő partiarcokTudják mi a szubkultúra? ? A Wikipédia szerint a társadalom egy csoportjára jellemző sajátos szokások, szabályok, meggyőződések rendszere, mely speciális értékrendhez kötődik, a többségi társadalomtól eltérő kulturális jegyeket is hordoz.

A budapesti szubkultúrának van egy csoportja, akik műsorfüzetből, internetről programokat keresnek maguknak, de nem a kultúra, hanem az eszem-iszom kedvéért. Máté Krisztina Forró nyomon készített 2012. december 11-én műsort róluk, melyet 2013. január 2-án láthattunk az RTLII-n Ingyenélő partiarcok címmel. Tegnap egy új oldalt is találtam, melyen csak róluk olvashatunk. Igaz, mindannyian költött neveken szerepelnek, mégis sokukra ráismertem.

A blog üzemeltetője megőrizte inkognitóját. Szerinte a valósággal való bármilyen egyezés csupán a véletlen műve. Nekem az a mese tetszett legjobban, amikor a Laboda nevű családtagot ? ahogyan magukat és egymást nevezik ? professzornak nézték a Gellért Szállóban és beterelték egy orvosi kongresszusra a Siessen, Professzor Úr! című sztoriban. Az elegáns úr eredetileg a Próféta Galéria megnyitójára indult, de az ?orvoskollégák? pazar fogadásán sem utasította vissza a finomságokat. Annak külön örült, hogy mint később megtudta, több ?családtagot? is elkergettek és csak őt ? aki csak postás! ? nézték professzornak!

S mit tehetnének a szervezők, hogy távol tartsák a családtagokat? ? Talán a választásokon megszokott NESZA-listák (nem szavazhat!) mintájára BESEJŐ-listát (be se jöhet!) kéne adni a regisztrációs pultok hoszteszeinek az ál-újságírók adataival. Akkor aztán hiába hivatkozna valaki a nem létező titkárnője mulasztására ? mint tette Andor a Díjátadók című történetben ?, mert rögtön kiderülne, hogy hazudik, s valójában semmi keresnivalója sincs hívatlanul a rendezvényen! Addig viszont továbbra is bemehet bárhová bármelyikük, így bizonyára újabb történeteiket olvashatjuk majd az új blogon!

Szóljon hozzá!