ZETApress

hírportál

Legyen fitt az anyuka!

Gyermeked a személyi edződCsorba Ildikó: Gyermeked a személyi edződ című regénye jelent meg a minap a Galenus Kiadó gondozásában ? tudatta Jánosi Katalin. Mottója: Fitt mama, egészséges baba! Lekötni a gyermek figyelmét és energiáját: ez a legnagyobb kihívás a családtagok számára.

Nem kell a drága játék, elég egy kis ötletesség otthon, az udvaron, a természetben. Labda, kötél, doboz és toboz, s más hasonló egyszerű kellékek is alkalmasak erre. Nincs különválasztva az anyuka és a csecsemő mozgása, tornája, hanem közös játékos gyakorlatokhoz ad tanácsot, figyelve a kismama teherbírására is.

Szerzőként a kétgyermekes, testnevelő tanár anyuka és további szakemberek által összeállított, közel száz, a gyermek figyelmét és energiáját lekötő villámjáték található az ötlettárban, valamint fontos tudnivalók, hogy a babával az életkora szerint mikor, mit, hogyan lehet játszani otthon és a szabadban. Az életkornak megfelelően 3×20 darab játékos kártya nyújt segítséget a napi mozgáshoz, melyből színes portré is összerakható. Mindeközben az anyuka 9 hónap várandósság utáni visszaalakulása és fitté válása, másrészt a baba szakszerű mozgásfejlődése a cél. A helyes tartást buborékfigurák, a tornagyakorlatokat pálcikafigurák modellezik.

Szóljon hozzá!