ZETApress

hírportál

Miniszteri szalagátvágás

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át az Avalon Parkot Miskolctapolcán. Ünnepélyes megnyitón avatták fel délután a HELL cégcsoport legújabb, turisztikai beruházásának, az Avalon Parknak az első ütemben elkészült elemeit. A gokart pályát tesztelő Bessenyey Zoltán megint körözött.

Az Európában is egyedülálló erdei elektromos gokart pályát, a 2500 négyzetméteres szabadtéri Maya Játszóparkot, a Sörkertet, a szabadtéri színpadot, valamint a műfüves futsal pályát mi is megtekinthettük. A mintegy 5,5 milliárd forint összértékű komplex turisztikai beruházás jelentőségét ? amely nemcsak a régió meghatározó turisztikai létesítménye lesz, hanem jelentős számú látogatót vonz majd a környező országokból is ? mutatja, hogy a nemzetgazdasági miniszter személyesen is részt vett a megnyitón, átvágva a nemzeti színű szalagot. Ott voltak a múlt pénteken bemutatott Magyarország szépe-verseny indulói is Hajdú Péter vezetésével.

A piacvezető HELL ENERGY újabb látványos beruházással bizonyította be, hogy hisz abban, hogy a hátrányos helyzetű kelet-magyarországi régióban is lehet értéket teremteni. Kelet-Közép-Európában is egyedülálló turisztikai attrakciót hoz létre Miskolctapolcán, a Bükk szívében. A mintegy 5 hektáros területen megvalósuló családi szórakoztató- és élménypark 2015 legnagyobb hazai komplex turisztikai magánberuházása. ? Az Avalon Park egy olyan turisztikai projekt, amely sokrétűsége révén szálláshelyet, éttermet és számos aktív- és passzív kikapcsolódási lehetőséget kínál minden korosztály számára. A park Magyarország egyetlen, erdei környezetben megvalósított elektromos gokart pályája, valamint a 2500 négyzetméteres szabadtéri játszóparkja révén páratlan szórakozást biztosít az egész családnak. A megvalósítás során a legősibb építőanyagot, a fát használtuk, hogy teljes mértékben környezettudatos beruházást valósítsunk meg. Ebben segítségünkre volt a finn HONKA rönkház technológia, mely a ?lélegző? alapanyagokkal biztosítja, hogy az egészségtudatos vendégeink is részesei lehessenek a természet közeli élménynek! ? emelte ki Halász Anikó ügyvezető a megnyitón.

Az Avalon Park végső formájában idén októberre készül el, ekkor vehetik majd birtokba a vendégek a 32 szobával és 3 lakosztállyal rendelkező Avalon **** Superior Hotelt és a 15, kétszintes rönkház apartmant, valamint a külön épületben található, 80 fő befogadására alkalmas Avalon Éttermet. A beruházó HELL ENERGY cégcsoport legfőbb célja a komplex, minden igényt kielégítő turisztikai projekttel az volt, hogy a turizmusban tapasztalható kedvező idegenforgalmi tendenciát tovább tudja javítani. Az Avalon Park ? Miskolctapolca és a környék tradicionális turisztikai desztinációi mellett ? önálló vonzerőt is képvisel és az előzetes tervek szerint mintegy tíz százalékkal növeli a régióban eltöltött vendégéjszakák számát.

A tavaly augusztusban megkezdett, 5,5 milliárd forint összértékű beruházás több mint 90 új munkahelyet teremt a borsodi régióban, hozzájárulva a kedvezőtlen foglalkoztatási ráta javításához. Az új, minőségi munkahelyek teremtése mellett fontos kitűzött cél továbbá a helyi termelők felkarolása, akik minőségi termékeikkel az Avalon Étterem első számú beszállítói lesznek, több száz családra bővítve azok számát, akiknek a megélhetését az intézmény biztosítja. A cég lokálpatrióta hozzáállását mi sem bizonyítja jobban, hogy a parkhoz vezető, mintegy 1,2 kilométeres utat saját költségén felújította, hogy mindezzel hozzájáruljon a környéken lakók kényelméhez és biztonságos közlekedéséhez.

Szóljon hozzá!