ZETApress

hírportál

Jövőre lesz a 27-ik fesztivál

Jövő tavasszal immár 27-ik alkalommal nyílik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A hagyományosan 17 napos rendezvénysorozat március 16-án, pénteken délután 3 órakor a Magyar Nemzet Galériában, az Időn túl ? A festészet vállalt hagyománya című kiállítással veszi kezdetét. Azon a hétvégén a csütörtöki, március 15-ei nemzeti ünnep miatt egyébként is négy munkaszüneti nap lesz, így bőven lesz időnk megnézni a különböző eseményeket.

A ma délelőtt az Ybl Palota Kristálytermében megtartott sajtótájékoztatón beharangozott rendezvényekre nem térünk ki külön, mert ez elolvasható a Fesztiválváros honlapján. Támogatóik között a Magyar Turizmus Zrt. és a T-Mobile mellett a HVB Bankot is megtalálhatjuk. Az értékteremtés és az értékelvűség az a közös vonás, amely egymásra találásunkat megalapozta, hangsúlyozza Dr. Patai Mihály vezérigazgató. A BTF megtartó, stabilizáló erőt, a határokon átnyúló közös kultúrát üzen honfitársainknak és európai szomszédjaink millióinak, folytatta szavait.

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy sokat vár az olasz Riccardo Mutitól, akivel átsétál majd a fesztivál idején, egy budapesti hídon. Remélhetőleg a karmester megerősíti majd Milánói Scalában UniCredit Csoport elnökének, hogy ilyen gyönyörű fővárosban szükség van a HVB Bankra. Később a karmester majd az Egyesült államokbeli koncertjén Bill Gates-nél is jó hírünket kelti, s ettől majd a Microsoft befektetési kedve fog megnőni Budapesten. Így szolgálhatja a művészet a gazdaságot, s ezért érdemes áldozni a kultúrára a gazdaságnak.

Szóljon hozzá!