ZETApress

hírportál

Gyermekmentők a Városligetben

Gyermeknapi plakát25 éves a Városligeti Gyermeknap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében. Idén 25. alkalommal várja a kicsiket és nagyokat az NGYSZ és Budapest Főváros Önkormányzata közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetbe ? tudtuk meg a délutáni tájékoztatón.

Az 1990 óta minden évben megrendezett programra idén május 30-31-én kerül sor. A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon vehessenek részt, hiszen sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalom. A már hagyományos, és a szervezők legnagyobb örömére igen népszerű programra tavaly közel 400 ezer gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot; a két intézmény együtt, valamint szponzorok bevonásával finanszírozzák a gyermeknapi rendezvényt. A Főváros számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtson színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük.

Budapest és annak környékén élő gyerekeken túl a Szolgálat 2015-ben is meghív a gyermeknapi rendezvényre több mint 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi ? ezúttal pécsi, pápai ? intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról. A vendég gyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét a Szolgálat teljes mértékben magára vállalja. A kétnapos rendezvényen 45 helyszínen, 3 színpadon neves, népszerű művészek, zenészek és közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. Részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!