ZETApress

hírportál

Téged várunk júniusban!

Az Ihatóbb MagyarországértAz idei évben első alkalommal, június 27-én szombaton hagyományteremtő céllal rendezik meg országszerte a Magyar Bor és Pezsgő Napját. Az esemény Magyarország 22 borvidékén egy időben zajlik majd. Ennek a napnak kiemelt eseménye lesz az immár ötödik alkalommal megrendezett koccintás verseny ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón.

Az évfordulón a szervezők a verseny mellett az egy időben koccintók számának nemzeti rekordját is fel kívánják állítani. Cél, hogy minél több ember koccintson országszerte a Magyar Bor és Pezsgő Napján. A civil kezdeményezés célja, hogy minél többen keressék fel a borvidéki településeket, pincéket, kóstoljanak, vásároljanak bort, kézműves élelmiszert, pálinkát közvetlenül a termelőktől. A szervezők a borvidéki települések vezetőivel, pincészeteivel és más szolgáltatóival együtt a helyi termékekre, a közvetlen vásárlás élményére és hasznára hívják fel a figyelmet.

Az FM idén meghirdette a Helyi Termékek Évét, melybe jól illik bele a kezdeményezés. Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Vajdahunyad vári sajtótájékoztatón kiemelte, hogy napjainkban a kulturált alkoholfogyasztás a társasági élet és az ünnepek elmaradhatatlan kiegészítője. Hazánkban a borkultúra ismét a reneszánszát éli, s egyre szélesebb fogyasztói rétegnek fontos a vásárlásnál a borok minősége.

A Magyar Bor és Pezsgő Napja szakmai partnere a Magyar Turizmus Zrt. is, ahol az agrármarketing egyik fontos területe a helyben készített élelmiszerek népszerűsítése. A szervezők további szakmai partnerei a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a hegyközségek Nemzeti Tanácsa, amelyek szakmai szervezetekként segítik a Magyar Bor és Pezsgő Napja céljainak megvalósulását. Az Ihatóbb Magyarországért a fogyasztók megszólításában segíti a szervezőket, akik játékkal, vendégváró pincékkel, koccintással várnak mindenkit, akik szeretnék felfedezni a borvidéki településeket, találkozni a borászokkal, termelőkkel, megnézni hol és hogyan készül kedvenc boruk. A ma esti koccintás előzetese idekattintva látható.

Szóljon hozzá!