ZETApress

hírportál

Városligeti koccintás

Koccints a magyar borértTéged várnak a Borflashmobra! Nagyszabású koccintás és egy modern közösségi élmény részesévé válhat az, aki május 27-én szerdán délután fél 6-kor a Vajdahunyad várhoz látogat ? tudtuk meg Dr. Varga Hajnalka kommunikációs munkatárstól.

A május végi este jó alkalmat nyújt egy pohár borra, baráti beszélgetésre, amellyel a szervezők a magyar borban rejlő számos pozitív értékre szeretnék a figyelmet felhívni. A közösség, a jókedv és a koccintás a borral egyidős. Ez az, amit ma sem szabad elfelejteni. Most lehet majd egy rövid időre megállni a felgyorsult városi élet forgatagában, a borra és egymásra figyelni. A szervezők az eseménnyel a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett a Magyar Bor és Pezsgő Napjára is fel szeretnék hívni a figyelmet, melyet a budapesti Borflashmob éppen egy hónappal előz meg.

A Magyar Bor és Pezsgő Napja június 27-én lesz, ahol a Borflashmobtól eltérően a közönség széles körben és alaposan ismerheti meg a magyar borokat országszerte. A Magyar Bor és Pezsgő Napjának célja, hogy minél többen keressék fel a pincéket, kóstoljanak, vásároljanak közvetlenül a termelőktől. Keveset tudunk borvidéki településeink értékeiről, hagyományairól, ezért érdemes felfedező túrákat tenni Magyarország borvidékein.

A Magyar Bor és Pezsgő Napjának egyik kiemelt eseménye lesz az ötödik alkalommal megrendezendő Koccintás verseny is. Ennek keretében a borvidéki települések közötti hagyományos verseny mellett az egy időben koccintók számának rekordját is fel fogjuk állítani. A szervezők célja, hogy Magyarország mind a 22 borvidékén egyszerre koccintson minél több ember.

Egy Borflashmob jó alkalom arra, hogy egy városi közösséget megmozgasson. A május 27-i Borflashmob már a harmadik ilyen megmozdulás lesz Budapesten. A soron következő alkalom is az Ihatóbb Magyarországért társszervezésében valósul meg. A június 27-i Magyar Bor és Pezsgő Napja pedig jó alkalom lehet arra, hogy az egész ország borfogyasztóit megmozgassa. Így megmutathatjuk, hogy a kulturált borfogyasztásnak csak nyertesei lehetnek. A koccintás mindkét alkalommal a jókedvről, a borászok szorgalmas és tisztességes munkájával készített borairól, és a borfogyasztók magyar bor iránt érzett szeretetéről fog szólni. Akik május 27-én szerdán eljönnek koccintani, azok biztosan üres pohárral, élményekkel teli szívvel, a szerencsések pedig értékes nyereményekkel térhetnek haza!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Téged várunk júniusban! | ZETApress

Szóljon hozzá!