ZETApress

hírportál

Margitszigeti Ibolya

Oláh Ibolya koncertjében gyönyörködhetünk június 17-én este fél 9-kor a Margitszigeten. A Megasztár felfedezettje nem áll majd egyedül a színpadon, elkísérik egykori kolléganői. Kandech Evelyn, Bartók Eszter és Schmidt Barbara mellett egy gitárvirtuóznak is tapsolhatunk; Szűcs Norbert csap majd a húrok közé.

Ibolyka a második nagylemezét mutatja be, melyet novemberben készített el Édes méreg címmel. A második nagylemez minden énekes életében mérföldkőnek számít. Az első még az újdonság varázsával hat, a másodiknál már több kell ennél. Ez a többlet jócskán megvolt, hiszen a CD egy hónap alatt platinalemez lett. Ezért is jött az ötlet decemberben, hogy országos lemezbemutató koncertkörútra kellene indulni.

Új műsorhoz új férfi kell, vallotta Ibolya is. Persze nem a menedzserét, Frank Gábort cserélte le, hanem zenészeket toborzott. Locsmándi Bence vezetésével januárra összeállt a négyfős csapat. A fiúk sosem játszottak korábban együtt, a koncerttúrán Ibolya és zenekara néven lépnek fel.

Eddig legalább húsz helyen megfordultak. Legutóbb szombaton, Szombathelyen koncerteztek. Az előző hétvégén is volt lemezbemutató, ezért Ibolya nem vehetett részt a Megasztár3 döntőjében, s ezért nem vállalta el a feladatot. Egy korábbi felkérésnek, a duettben éneklésnek sem tudott megfelelni, mert saját koncertkörútját fontosabbnak érezte. Ezt már a felkéréskor jelezte. Nem igazak tehát azok a sajtóhíresztelések, hogy elvállalta, de lemondta a feladatot.

Erkel-mű a Nagyszínpadon

A Margitszigeten Erkel László díszleteit csodálhatjuk majd. Igaz őt mindannyian Kentaurként ismerhetjük. Csak kevesen gondolunk a nagy zeneszerzővel való rokonságra, pedig László is zenészként kezdte művészi pályáját.

Ha a június 17-ei szombaton nem kedveznek ez égiek, a másnapi esőnapon kárpótol majd Ibolya és barátai. Élő zene lesz, nem playback, mert Ibolyka ezt nem szereti. A koncertezés mellett újabb nagylemezre is készül, a dalok fele már összeállt. Nem tudjuk még, hogy mikor válik a CD is kézzel foghatóvá, egyelőre ezt a mostanit hallgassuk, élvezzük. A koncertkörúthoz kevés szponzor adakozott. Legfőbb támogatói a médiumok.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kentaur, vagy másik úr?

Szóljon hozzá!