ZETApress

hírportál

Tésztahíd a Műegyetemen

Szent Péter és Pál Főplébánia Óbuda18 perc alatt lehet hidat építeni? Ráadásul raklapokból? ? Erre a kérdésre keresik a választ a május 16-ai szombati Nepomuki Szent János-ünnepen a Hidak és Hídépítők Napja alkalmából ? tudatta Domonkos Csaba, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) kommunikációs referense.

A Műegyetem előtt zajló hídépítő versenyt izgalmas családi programok kísérik, ahol hídmodelleket, és tésztahidakat terhelnek és törnek, lesz Legó-robotbemutató, a résztvevők PET palackból, fából vagy papírból építhetnek hidat vagy készíthetnek pecsétes téglákat, utazhatnak kerti kisvasúton, sőt csoportosan a Petőfi híd titkos részeit is bejárhatják.

A rendezvényen jelen lesznek a gróf Széchenyi-család Magyarországon élő tagjai, akikkel kötetlen beszélgetést lehet folytatni. Az ünnepség 11 órakor az Óbudai Szent Péter és Pál Főplébániai téren a Nepomuki-szobor átadásával és a vízi felvonulók köszöntésével indul. 13-től 14 óráig vízi felvonulás lesz a Dunán evezősök, sárkányhajósok, kajak-kenusok és a Magyar Honvédség AN dunai hadihajójának részvételével. Indulása UTE telepen, kikötés a Lágymányosi-öbölben lesz.

13 órától a Budapesti Műszaki Egyetem előtti téren folyamatosan lesznek szabadtéri programok: hídmodellek terhelése, törése, helyszíni bemutatóval (BME); lego-robot bemutató (Óbudai Egyetem); tésztahíd építés (Óbudai Egyetem); hídépítés PET-palackból, óriás társas játék, valós bábukkal (FKF Zrt.); pecsétes téglakészítés, makett hídépítés (Hild J. Iskola Győr); kerti kisvasutazás, gyerekeknek felnőtteknek (Magyar Vasúttörténeti Park); beszélgetés a gróf Széchenyi-család élő tagjaival (Gróf Széchenyi Alapítvány); Petőfi híd látogatása, a nagyközönség számára elzárt terület megtekintése (BKK Közút). 15 órakor a vízi felvonulás díjátadása, 15:30-kor hídépítő verseny kezdődik. Minden programunk ingyenes! ? tette hozzá Dombóvári Éva, Hídépítők Egyesülete.

Szóljon hozzá!