ZETApress

hírportál

Üzenet a földgömbben

Tegnap délelőtt a csepeli Burattino Általános és Szakképző Iskola tanulóival közösen kifestettük azt a PET palackokból, ásványi kőzetből készített földgömb formájú térbútort, melyet Szalóki Ági és a Zöld Forgatag rendezvény szervezői ajánlottak fel a hátrányos helyzetű diákok képzésével foglalkozó intézménynek.

A Budapest XXI. Táncsics Mihály utca 27-29-beli iskolában a földgömb ? mely előreláthatólag több generációt kiszolgál ? egy időkapszulát is rejt, s ebbe Szalóki Ági üzenetet helyezett el az utókornak ? tudtuk meg Rózsa Gyöngyitől.

Szabó T. Anna: Körforgás
Zöld mezőben barna ló,
barna lóban zöld mező.
Zöld mezőben kiscsikó,
barna lóban rejtező.
Kibújik a kiscsikó,
bebújik a zöld mező,
kiscsikóban barna ló,
zöld mezőben rejtező.

A Zöld Forgatag Csepelen rendezvényt múlt vasárnap első alkalommal rendezték meg Szalóki Ági, Dés András, a Tamariska Táncműhely és tucatnyi civil szervezet közreműködésével a Királyerdei Művelődési Házban. A rendezvény témája a környezettudatosság előtérbe helyezése, a múlt és jövő összekötése, generációk összekapcsolása volt. Mottója: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! Az április 26-i programon több száz érdeklődő vett részt. További információk a Facebook-on találhatók.

A Burattino Alapítvány 1991-es indulásakor egy olyan iskolát hozott létre, amelyben diákjai családias hangulatban, kis létszámú osztályokban, biztonságban élhetik mindennapjaikat. Az iskolában kizárólag rászoruló gyermekekkel foglalkoznak tandíjmentesen. Kiemelten fontosnak tartják az esélyteremtést, hisznek abban, hogy a hátrányok kinőhetőek, és hogy mindenki tehetséges valamiben. A Burattino Iskolában jelenleg 400 diák tanul.

Szóljon hozzá!