ZETApress

hírportál

Nóri és Gundi a legjobb műsorvezető

Gundel Takács GáborNyolc kategóriában adták át a Televíziós Újságírók Díját. Hét nagy tévécsatorna vezetői és sztárjai vettek részt a most először megrendezett díjátadó gálán ma délután a Pesti Vigadóban. A legjobb színésznőnek és színésznek járó elismerést Gubik Ági (Barátok közt) és Mácsai Pál (Terápia) vehette át.

A legjobb műsorvezetők és színészek mellett a legigényesebb hazai szórakoztató műsorokat választották meg az Epizód Magazin, a Hír24, a Hír7, az Index-Comment:com, a Mediapiac.com, az Origo, a Sorozatjunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét szakújságírói az elmúlt hetekben. Ördög Nóra éppen Az ének iskolája forgatásán volt, ezért telefonon keresztül mondott köszönetet. Bevallotta, hogy bár elsősorban a közönségnek szerepel, minden adás után nagy izgalommal olvassa a róla szóló kritikákat, ezért különösen örül ennek a pozitív visszajelzésnek. Gundel Takács Gábor, aki már másodszorra lett a legjobb férfi műsorvezető, köszönőbeszédében azt emelte ki, hogy a Televíziós Újságírók Díja az együttműködésről és nem a tévécsatornák közötti versengésről szól.

A Televíziós Újságírók Díját tavaly alapították azzal a nem titkolt céllal, hogy minőségi mércét adjanak a legnépszerűbb hazai tévéműsoroknak és készítőiknek. Az alapítók hangsúlyozták, hogy klasszikus kritikai attitűdöt képviselve, és nem a nézettségi adatok alapján szavazzák meg az elismerést. Bár tavaly egyetlen sajtóközleményben jelentették be a díjazottakat, a kezdeményezés nagy visszhangot váltott ki jelezve, hogy igény van egy nagyszabású díjátadóra. Ez idén lehetővé vált a NuMuvee Hungary Kft. ? a Játék határok nélkül vetélkedő hazai gyártója és forgalmazója ? támogatásának köszönhetően. ? Amerikában és Nyugat-Európában számos tévés újságírói és kritikusi díj létezik, ezeknek sok éve értékes hagyományuk van. Azt láttam viszont, hogy Magyarországon nincs ilyen, ezért hiánypótló ez a kezdeményezés ? mondta megnyitó beszédében Kenderessy Szabolcs ötletgazda, a SorozatWiki főszerkesztője.

? A kritikusokat lehet szeretni vagy nem szeretni, de ők azok a külső szemlélők, akik a közönség mellett meg tudják ítélni egy produkció értékét. Producerként nagyon sokat tanulunk az újságírók véleményéből, ezért üdvözöljük és köszönjük ezt a kezdeményezést ? tette Tompa Tímea és Farkas József, a NuMuvee Kft. két ügyvezetője. Nagyszabású show-műsorban a Sztárban sztár (tv2), vetélkedőben A konyhafőnök (RTL Klub), stand-up comedy vagy talk-show kategóriában a Showder Klub (RTL Klub), magyar sorozatban a Terápia (HBO) lett az első. A kategóriánkénti 3-3 jelöltről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!