ZETApress

hírportál

Ásó, kapa, gereblye

Kicsi kertészlányÁsókkal és gereblyékkel felszerelkezve rohamozzák meg a szombaton Margitszigetet a budapestiek, akik az év legszínesebb Guinness-rekord felállítására készülnek. Ha szereted a virágot, akkor ott a helyed április 25-én, hogy Te is részese legyél a több mint 12 ezer egynyári virág elültetésének! ? kéri Jánosi Kata.

Bárki művész lehet egy napra, a Tedd Meg Magadért Közműhely keretében a Margitszigeten. Több ezer tő egynyári virág közül lehet választani! Mindenki a neki tetsző színű virágot ültetheti el, s ezzel nem csak szebbé, hanem élhetőbbé is teheti környezetét. A szakemberek szerint a színeknek is komoly jelentősége van. Például a lila, nyugtató és energetizáló hatása mellett, serkenti az agy kreativitását, míg a fehér szín a tökéletességet szimbolizálja.

De ha valakinek szenvedélye a szenvedély, akkor az a piros begóniát vagy dáliát fogja választani a sok más színű virág közül. ? Tavaly a Gellérthegyet virágosították be, az idei Guinness virágrekord kísérlet pedig a Margitszigeten lesz ? mondta Erdélyi Krisztina, a FŐKERT Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője, aki céljául tűzte ki, hogy bevirágosítja Budapest parkjait úgy, hogy közben tömegeket mozgat meg. Szerinte azért fontos ez a kezdeményezés, mert az emberek így nemcsak szebbé teszik, hanem óvják is környezetüket.

Kertészkedő sokadalomA WHO korábbi előrejelzése szerint a depresszió 2020-ra a második munkaképesség-csökkenést okozó betegség lesz a világon. Magyarországon havonta 200-250 ezer betegnek van depressziós tünete. Egy felmérés szerint egyre több a lelki beteg gyerek is. A teljes gyógyuláshoz ? független attól, hogy kinek mi a baja ? szellemi és lelki egyensúlyra van szükség! A virágnak ebben nagyon fontos szerepe van, a betegségek nagy részét ugyanis a stressz okozza. Az orvosok a depressziós vagy agykárosodott betegeknél is hatékonyan alkalmazzák az úgynevezett kertterápiás módszert.

Szóljon hozzá!