ZETApress

hírportál

Tévés-díjak a Vigadóban

Tévés újságírók díjaMegvannak a Televíziós Újságírók Díja jelöltjei: Lilu, Liptai Claudia és Ördög Nóra is esélyes a Legjobb női műsorvezető-díjra, melyet április 27-én hétfőn 14 órától adnak át a Pesti Vigadóban ? tudatta Kónya Klára sajtófőnök.

Bejelentették a díjra esélyeseket a Televíziós Újságírók Díján: a kategóriánkénti legjobb három tévés személyiség vagy produkció nevét a mai napon tette közzé a vezető televíziós szakújságírókból álló zsűri. 2014. Legjobb női műsorvezetője Lilu, Liptai Claudia vagy Ördög Nóra, a Legjobb férfi műsorvezetője pedig Gundel Takács Gábor, Sebestyén Balázs vagy Till Attila lehet.

A Televíziós Újságírók Díját nyolc kategóriában, ünnepélyes díjátadó gálán adják át. A szakmédia által tavaly alapított elismerés célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar tévés teljesítményeket. A díjakat az Epizód magazin, a Hír24, a Hír7, az Index-Comment:com, a Mediapiac.com, az Origo, a Sorozatjunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét szakújságírói szavazzák meg. A díjátadó támogatója és társszervezője a NuMuvee Hungary Kft. ? a felújított Játék határok nélkül vetélkedő hazai gyártója és forgalmazója.

Díjra esélyesek a 2014-ben képernyőre került produkciók és személyiségek közül Nagyszabású show-műsor: Rising Star (tv2), Sztárban sztár (tv2), Virtuózok (m1). Vetélkedő: A konyhafőnök (RTL Klub), Magyarország, Szeretlek! (m1), Maradj talpon! (m1). Magyar sorozat: Barátok közt (RTL Klub), Fapad (m1), Terápia (HBO). Stand-up comedy vagy talk show: A Comedy Central bemutatja (Comedy Central), Ridikül (m1), Showder Klub (RTL Klub). Női műsorvezető: Lilu, Liptai Clau, Ördög Nóra. Férfi műsorvezető: Gundel Takács Gábor, Sebestyén Balázs, Till Attila. Színésznő, tévésorozat: Csákányi Eszter (Terápia), Gubík Ági (Barátok közt), Molnár Piroska (Munkaügyek). Színész, tévésorozat: Anger Zsolt (Fapad, Hacktion ? Újratöltve), Mácsai Pál (Terápia), Máté Gábor (Terápia).

A Televíziós Újságírók Díja

Hiánypótló céllal, a SorozatWiki kezdeményezésére, 9 hazai médium részvételével (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index-Comment:com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) alapították meg a Televíziós Újságírók Díját 2014. január-februárban. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása volt, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket. 2014-ben hat kategóriában díjaztak, a legjobb sorozat a Társas játék, a legjobb nagyszabású showműsor a Sztárban sztár, a legjobb vetélkedő a Maradj talpon! a legjobb stand-up comedy / talk show a Showder Klub, a legjobb fői-férfi műsorvezető Liptai Claudia és Gundel Takács Gábor lett. Idén megválasztják a legjobb női-férfi sorozatszereplőt is, és 10. tagként csatlakozik a Sorozatjunkie blog a zsűrizéshez.

A NuMuvee Hungary Kft.

A NuMuvee Hungary Kft. 2010-ben létrehozott, ambiciózus, fiatal produkciós iroda. Az alapítói ? Tompa Tímea és Farkas József Miklós ? a minőségi szórakoztatás elkötelezett hívei. Természetükből fakadó fiatalos lendülettel dolgoznak azon, hogy a magyar és nemzetközi piacra innovatív, új tartalmakat készítsenek. Első műsoruk a hazai piacon a Játék határok nélkül című nemzetközi vetélkedő, melynek nem csak a hazai gyártásával, hanem a nemzetközi produkció kivitelezésével is a céget bízták meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nóri és Gundi a legjobb műsorvezető | ZETApress

Szóljon hozzá!