ZETApress

hírportál

Valentin-nap biztosítós szemmel

Valentin-napFebruár 14-e: Valentin-nap. Szeretjük. Utáljuk. De nem mehetünk el mellette szó nélkül! Évente több mint ötvenmillió szál rózsa, több mint 36 millió szív alakú doboz csoki, több ezer levél Júliának Veronába, nagyságrendileg 200 ezer lánykérés február 14-én. Ez számokban a Valentin-nap. De milyen ez a nap egy biztosítónál?

Világszerte, de főleg az angolszász országokban tartják február 14-ét a szerelmesek ünnepének. Bálint napján jellemzően a szerelmesek kisebb nagyobb ajándékokkal köszöntik egymást. Sokan választják a virágot, csokit, de igen gyakoriak a lánykérések is ezen a napon. Egy nemzetközi összefoglaló szerint február 14-én ötvenmillió szál rózsát, 36 millió doboz csokoládét ajándékoznak egymásnak a szerelmesek. Több mint nyolcmilliárd cukorszívet gyártanak erre a napra, és hozzávetőleg egymilliárd Valentin-napi képeslapot küldenek el csak az Egyesült Államokban. Mi több, évente átlagosan 220 ezer lány kezét kéri meg kedvese ezen a jeles napon.

Valójában a Valentin-napi keresztény szokás eredetéhez ez utóbbi áll a legközelebb. Feltehetőleg ugyanis egy 269. február 14-én kivégzett római pap a szerelmesek védőszentje, aki titokban eskette meg a szerelmes párokat, ugyanis a törvény akkoriban tiltotta a férfiaknak a katonai szolgálat előtti házasságkötést. A papnak szokása volt az is, hogy a római ifjú házaspárokat saját kertjéből szedett virágcsokorral örvendeztette meg. A szentről elterjedt egy másik történet is, mely a Bálint-napi üzenetküldés alapjául is szolgál. Úgy tartják, kivégzése előtt, Bálint hite erejével visszaadta börtönőre vak lányának látását, akinek búcsúüzenetet is hagyott A Te Bálintod aláírással.

Napjainkban világszerte már számos más szokás is kapcsolódik február 14-éhez. Japánban például a nők ajándékoznak csokoládét a szeretett férfinak, melyre egyébként már Valentin-napi biztosítás is köthető, hogy egyetlen férfi se maradjon ajándék nélkül. A nők pedig egy hónappal később, március 14-én a Fehér Napon, fehér csokoládét kapnak viszonzásul.

Az olaszok ?lelakatolják? szerelmüket. Többnyire vízparton, hidaknál a rácsra helyeznek el a nevükkel ellátott lakatot. Az olasz Generali pedig ? hazánkban is ? ezen a napon is azt a cél tartja szem előtt, hogy jobbá tegye az emberek életét, hogy biztosítási megoldásaival és szolgáltatásaival megoldást nyújtson számukra ahhoz, hogy az általuk választott életformát élhessék, az általuk kívánt minőségben.

2013. február 14-én több mint 1000 biztosítási szerződést kötöttek a magyarországi Generalinál, 2014-ben ugyanezen a napon pedig már 1500-an gondolták, hogy bizalmat szavaznak a biztosítónak. Aki pedig mindezt azzal kívánja meghálálni, hogy ? az év bármely napján megkötött szerződés esetén természetesen ? teljesíti vállalásait, és segíti ügyfeleit baj esetén. 2013-ban és 2014-ben is Valentin-napon 1000-1000 kárt fizetett ki a Generali ügyfeleinek, összesen évente 235 millió forint értékben.

A Generali Csoport

A Generali Biztosító Magyarország egyik vezető biztosítótársasága, a nemzetközi Generali Csoport tagja. A Generali Csoport Európa egyik legnagyobb biztosítási szolgáltatója, a vállalatcsoport 2013-ban 66 milliárd eurós díjbevételt ért el. A világszerte 77 ezer alkalmazottat foglalkoztató és több mint 60 országban 65 millió ügyféllel rendelkező Generali Csoport vezető szerepet tölt be a nyugat-európai piacokon, valamint egyre fontosabb szereplője a közép-kelet-európai és ázsiai piacoknak. A Generali Csoport Kelet-Közép-Európa tíz országában a Generali CEE Holdingon, a régió egyik vezető biztosítási szolgáltatóján keresztül végzi tevékenységét.

Szóljon hozzá!