ZETApress

hírportál

Csillagszálló az éterben

Civil RádióKedves Barátaim, Ismerőseim, Kollégáim és kedves Civil Rádió-hallgató civil rádióhallgatók! Január 28-án szerdán este 20 órakor (ismétlés január 31-én szombat reggel 8-kor) Filagória ? A védett közösségi tér a Civil Rádióban, Budapesten az FM 98 MHz-en, valamint a weboldalon. Benne: Csillagszálló lapbemutató.

2014. decemberben jelent meg a Csillagszálló Kenyér című téli lapszáma, melynek kiadója az Oltalom Karitatív Egyesület, főszerkesztője Pálfi Anna, a Vodafone Magyarország Alapítvány korábbi Főállású Angyala. A Civil Rádió negyedik éve médiapartnere a lapnak, és kíséri figyelemmel a lapszámok megjelenését, illetve a lapban publikáló, rend szerint első kötetes szerzők munkásságát. A lapszámok megvásárlásával nem csak színvonalas, kulturált irodalmi művekhez juthat az olvasó, illetve a Civil Rádiós lapszámok által a Hallgató, hanem a lapszámok eladásából befolyt összeg egyik felével a lapot terjesztő utcai árusokat, hajléktalan embertársainkat, másik feléből az Oltalom Karitatív Egyesület munkáját támogatja.

A holnapi adásban bemutatkozik ? ha egyáltalán be kell mutatni őket ? Frideczky Katalin zongoraművész, író, Kalász István író, aki már nem első alkalommal publikál a lapban, így ő már nem is elsőkötetes szerző, továbbá Bödecs László író. Valamennyien néhány saját írásukat olvassák fel, és természetesen kellemes beszélgetőpartnerek is. Az ilyen típusú műsorokban rend szerint a beszélgetőpartnerek adják a zenét is, így a mostani műsor zenei betéteit Frideczky Katalin hozza, aki néhai férje, Togobitsky Viktor, orosz zeneszerző rövid műveit hozza majd el. Katalin férjével 1974-ben ismerkedett meg, amikor is a Szovjetunióban tanult, még ösztöndíjjal.

A szombati ismétlés elhangzása után a műsor felkerül majd a Youtube Fillagoria-csatornájára, ahol már a korábbi adások, és régi Civil rádiós műsoraim közül is jó néhány meghallgatható. Mindenkinek kellemes feltöltődést, kikapcsolódást kívánok! Íme, egy olyan rádióadó, amit érdemes hallgatni, mert mi közvetítjük az igazi, valódi értékeket! Ez nem a Való, hanem a Valódi Világ! Végül egykori kollégánk: Bratkó József néhány hete elvégeztetett egy hallgatottsági felmérést a MédiaMéter nevű céggel, ez alapján az Esélyegyenlőségi műsorok között ? noha az MTVA Esély című műsora vezet, a Filagória hallgatottsága 17 százalékot ért el a rendszeres rádióhallgatók, tévé-nézők körében, ami ? az esti időpontra való tekintettel ? nem jelentéktelen arány! Kellemes szórakozást kíván sok szeretettel: Ruzsa Viktor, Civil Rádió.

Szóljon hozzá!