ZETApress

hírportál

Ötvös Csöpi elvitorlázott

Bujtor IstvánMély megrendüléssel értesültem Bujtor István haláláról. Hiánya pótolhatatlan veszteség családja és a magyar színművészet számára is. Bujtor István halálával egy nagy művészt, kiváló színészt és rendezőt, egy kivételes embert veszített Magyarország ? írta a kormányfő Bujtor István halála kapcsán.

Pályája során számtalan alkalommal szerzett maradandó élményt a közönségnek színházi alakításaival, filmszerepeivel, rendezéseivel. Ahhoz a nagy színésznemzedékhez tartozott, amelynek tagjai generációk világlátását alakították művészetükkel. Mindig elemi erőt és mélységes emberséget sugárzott vásznon és színpadon. Így őrizzük meg őt emlékezetünkben.

A szakma és a színház- és filmszerető közönség nagyrabecsülése, szeretete végigkísérte Bujtor István pályáját, életét. Az egész ország aggódott érte az elmúlt hónapokban. Az egész ország gyászolja most ? olvashatjuk Bajnai Gordon miniszterelnök levelében.

Bujtor István életének 67. évében tegnap a fővárosi Állami Egészségügyi Központban elhunyt. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója július végén, egy balatoni vitorlásnap után került kórházba. A veszprémi orvosok heteken át küzdöttek életéért, s e hét közepén úgy látszott, sikerrel. Szerdán Piedone magyar hangja jobban lett, kiengedték az intenzív osztályról, s Budapestre küldték rehabilitációra. A fővárosi lét mégsem tett jót neki. Halálának körülményei egyelőre ismeretlenek. Édesanyja, Gundel Katinka idén ünnepelte századik születésnapját.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Díjátadás a Tháliában | ZETApress

Szóljon hozzá!