ZETApress

hírportál

Fapad reloaded 2015

A Dunán száll fel idén az AirHorse. 2015-ben a Duna Televízión indul újra, majd folytatódik az AirHorse légitársaság élete, vagyis újra Fapad ? tudatta Berkes Orsolya PR menedzser. Fotóink Bara Szilvia felvételei.

Az új évben Litkai Gergely és Vinnai András nevével fémjelzett Fapad című televíziós sorozat mindennapjait szerda esténként követhetik nyomon a rajongók, immár a Duna Televízió csatornáján. A sorozat új műsorsávba kerül január 7-től, vagyis a kora esti időpont helyett 21:10-kor kerül majd adásba. Várhatóan márciustól ugyanitt vetítik a következő, újabb 12 epizódot is.

A Fapad dokumentarista stílusban megvalósuló, alapvetően fikcióra épülő humoros televíziós sorozat, amely az AirHorse fapados légitársaság életét követi nyomon, humoros és olykor meghökkentő fordulatokkal tarkítva. Aki szereti az igazán jó humort és a kiváló színészi játékot ? ami szinte az improvizációval vetekszik ?, annak érdemes lesz a Dunára kapcsolni szerda esténként, hiszen hétről hétre olyan színészekkel találkozhat, mint Dobó Kata, Anger Zsolt, Lengyel Tamás, Rezes Judit, Kovács Vanda, Haumann Máté, Vida Péter, Pindroch Csaba és még sokan mások?

S miért épp a Dunáról száll fel a Fapad? ? Mert a Duna TV lesz a nemzeti főadó, az m1 pedig március 15-től a napi aktuális csatorna ? közölte Dobos Menyhért, a Duna Televízió Zrt, Medveczky Balázs, a Magyar Televízió Zrt. és Dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója. Az m2 csatorna esti sávjában márciustól létrejön a Petőfi TV és a júliusban induló m4 Sport csatorna ? jelentették be ma a Híradó.hu portálon.

Átalakul a köztévé

Az eddig vegyes műsortartalmat sugárzó m1 teljes kínálatában megújul. A továbbiakban folyamatos hírszolgáltatást biztosít, továbbá hírháttér- és magazin-műsorokat sugároz. Az alkotóknak tematikában a BBC, a brit közszolgálati aktuális csatorna, míg a napi adásszerkezetben az amerikai CNN televízió műsorszerkezete jelenti a mintát. A megújuló híradók mellett többek között napi tőzsdei, gazdasági, agrár, innovációs, kulturális híradók készülnek; dramaturgiájuk a BBC által már sikeresen alkalmazott formátumokra épül.

Újdonság, hogy az m1 éjszakai adásának zárásaként egy új, angol nyelvű híradó jelentkezik majd. Megújul, valamint ? Kárpát-medencei és európai tartalommal ? jelentősen bővül az időjárás-jelentés, valamint részletes és állandóan frissülő országos közlekedési jelentéseket tesznek közzé. Új napi és heti magazinműsorok is adásba kerülnek majd; a bel- és gazdaságpolitika mellett lesz világpolitikai, európai uniós, Kárpát-medencei, oktatási-, egészségügyi-, agrár-, kis- és középvállalkozói-, turisztikai, fogyasztóvédelmi, környezet- és klímavédelmi, technológiai és innovációs, egyházi, valamint a fogyatékkal élőknek szóló magazin is. A divat és az autós-motoros világ is önálló magazint kap.

Az m1 műsorszerkezete naponta öt, stúdióból közvetített élő műsorblokk (Ma reggel, Ma délelőtt, Ma délután, Ma este, Ma éjjel) sugárzására épül, amelyet egy-egy műsorvezető vezet, és amelyet a stúdióból vagy más helyszínről politikai, gazdasági, kulturális szakmai beszélgetések mellett híradók, magazinok és egyéb élő kapcsolások egészítenek ki az ország különböző pontjairól és a világ más résziről. Az m1 új műsorszerkezethez új stúdió- és műsorarculattal is készül március közepére. Ennek megalkotására az MTVA tavaly októberben felkérte Simon Jago-t, a BBC World News, illetve az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió és más televíziók arculatát is készítő brit szakembert.

A közszolgálati tartalom mellett a Duna TV adásai közt megtalálhatók lesznek a közönség által kedvelt szórakoztató műsorok is. Itt lesznek láthatók mások mellett a Magyarország szeretlek! a Fábry, a Szálka, a Ridikül, a Maradj talpon! a Hacktion, a Fapad című sorozatok és a Gasztroangyal, a Családbarát, az On the spot, illetve Bábel is. A közlemény szerint az m4 Sport csatorna indulásáig a kiemelkedő hazai és nemzetközi sportesemények is ezen a csatornán lesznek láthatók. Így a labdarúgás, a kézilabda, az autós sport és más események szerelmeseinek sem kell lemondaniuk kedvenc műsoraikról.

Az m1 napi aktuális blokkjainak műsorvezetőiről február közepéig születik döntés, az azonban bizonyos, hogy az MTVA vezetése elsősorban az elmúlt években tapasztalatot szerzett, és a nézők által leginkább kedvelt televíziós személyiségek közül választ majd. Azzal, hogy a digitális átállás révén mindenki számára fogható Magyarországon ? az m1-hez hasonlóan ? a Duna TV adása, megteremtődött annak lehetősége, hogy a Duna TV ? amelyet korábban Európa legjobb kulturális televíziójává is választottak ? a továbbiakban nemzeti főadóként tegyen eleget a törvény által előírt közszolgálati követelményeknek, társadalmi, nézői elvárásoknak. Ennek megfelelően a Duna TV a hazai nézők mellett az egész Kárpát-medencei magyarságnak lesz képes teljes, közszolgálati, kulturális és szórakoztató tartalmat sugározni. Így még szélesebb közönség számára lesznek elérhetők a vallási- és egyházi tartalmak, a kisebbségi, esélyegyenlőségi műsorok is.

A megújuló csatornák felügyeletét továbbra is a médiatörvény rendelkezései szerinti közszolgálati műsorszolgáltatók, azaz az MTV Zrt. és Duna TV Zrt. látják el, a jogszabály által elrendelt átalakulásuk lezárultáig. Ezt követően a csatornák felügyeletét az egységes Duna Médiaszolgáltató Zrt. veszi át. A tartalmakat továbbra is az MTVA gyártja, amely a tartalmak előállításához elegendő forrásnak tartja költségvetését, kiegészítő források bevonását nem látja indokoltnak. Az MTVA idén az m1 tartalmaihoz igazodóan meg kívánja újítani okos-telefonos alkalmazásait és webes felületeit is. Ezekről az innovációkról folyamatos tájékoztatást ad. A csatornák profiljainak változását követően az m1, az m2, a Duna csatornák továbbra is az úgynevezett alapcsomag részét képezik majd, és a médiatanács döntése értelmében az új m4 Sport csatorna is az alapcsomagba kerül, így a nézők díjmentesen juthatnak hozzá e közszolgálati csatornákhoz.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megújul a Telekom TV | ZETApress
  2. Fapad a Dunán | ZETApress

Szóljon hozzá!