ZETApress

hírportál

Mammut fekete-fehér világa

Mammut: Feketén-fehérenKiss Sándor Mammut: Feketén-fehéren című monográfiája a minap jelent meg az Underground Kiadó és Terjesztő Kft. gondozásában. Egy véletlen találkozás egy régi jó baráttal indította el azt a folyamatot, amelynek gyümölcse az 1967-70. között írt napló könyv alakba való rendezése.

A könyv témája a Kiss-család és a budapesti Szép utca lakóinak az életéből egy-egy mozaikkocka, valamint Zagyvarékasból, a Szolnok környéki faluból villanásnyi életképek. A kötetben az akkori, még létező Belvárosi Galerik életéből szövegek és fotók találhatók. Olvashatunk még a korabeli, 1960-70-es rock-szcéna számos szereplőjéről (akik közül sokan élnek még), művészekről, sportolókról is. Ezen kívül szó esik még Lipótmezőről, az azóta bezárt budai elmegyógyintézetről.

Ennek a könyvnek a létrehozásában a következő polgártársaim működtek még közre: Dési Huber István festőművész, B. Müller Magda filmgyári fotós, Mária Béla költő, igazgató-főorvos, Götze Krisztina maszekfotós, Mészáros Gábor grafikus, Moller József kollázskészítő, Takács Andrea fotólaboráns, Béki Ferenc nyomdász, tanácsadó (Rubicon Magazin Fotórovat), Lorka György hivatásos fotós, Garai Gábor költő, Lator Marika (Bartos Tibor író, költő, műfordító tanítványa) és még sokan mások. A karikatúrák Maros Zoltán alkotásai.

Az embernél vannak az elme gondolatjai; de az Úrtól van a nyelv felelete (Példabeszédek; 16:1) Ajánlom ezt a könyvemet Szeretteimnek: társamnak: Valimnak, lányaimnak: Beának, Évának, unokáimnak: Lucának, Hannának, testvéreimnek: Ilinek, Szilvinek, valamint Felebarátaimnak ? írta Mammut a 208 oldalas, puha táblás, ragasztó-kötött borítós könyv első oldalain.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mammut a Rózsában | ZETApress

Szóljon hozzá!