ZETApress

hírportál

Karácsony Coca-Colával

Országjáró körútjának végére ért a Coca-Cola Karácsonyi Karaván. Karácsonyi ajándékként legtöbben szeretetre vágynak ? derült ki a karácsonyi kutatásukból. A Karaván két hét alatt 2126 kilométert tett meg, 112 településen haladt át és országszerte tizennégy helyszínen állomásozott, ahol közel tízezer látogató élvezhette a különleges karácsonyi hangulatot és az izgalmas programokat.

A karaván helyszínein készült kutatásból kiderült, hogy a karaván látogatóinak 81%-a a karácsonyt szereti a legjobban az ünnepek közül, 99%-uk ajándékoz ilyenkor és legtöbbjük karácsonyi ajándékként szeretetre vágyik. A Coca-Cola Karácsonyi Karaván december 6-án indult el országjáró körútjára, és összesen tizennégy helyszínre, így Nyíregyházára, Békéscsabára, Szolnokra, Jászberénybe, Balatonfüredre, Tamásiba, Mohácsra, Dunaújvárosba, Győrbe, Fertődre, Körmendre, Balatonboglárra, Székesfehérvárra, legvégül pedig a fővárosba, Budapestre vitte el a karácsony varázsát.

A Coca-Cola Karácsonyi Karaván a két hét alatt megtett 2126 kilométer során 112 településen haladt át és 379-en integettek neki. A karaván színpadán 278 karácsonyi dalt énekeltek el a fellépők. Közel tízezren látogattak el a karavánhoz, akik közül 1278-an küldtek karácsonyi üzenetet a helybélieknek, a legtöbbet Balatonfüreden, Székesfehérvárott és Budapesten. Az érdeklődőket kézműves alkotóház várta, a Mintapinty és a Matiné zenekar vidám programmal készült a fiatalabb korosztály számára, Takács Nikolas, a Fool Moon és Wolf Kati pedig adventi élőkoncertet adott. A karavánnál ?feladott? karácsonyi üzenetekből és az üzenet küldőinek fényképéből egy montázs készült, amelyet az adott település legforgalmasabb részein láthatnak viszont a helyiek. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei adományokat gyűjtöttek, emellett a Coca-Cola Magyarország a karitatív szervezet segítségével mind a tizennégy helyszínen tíz rászoruló helyi családnak adott át karácsonyi ajándékcsomagot.

Szerezz örömet!

A Coca-Cola Karácsonyi Karaván látogatói körében készült egy kutatás, amely szerint a kérdőívet kitöltők 81%-ának kedvenc családi ünnepe a karácsony, ezt 13%-kal a születésnap követi a rangsorban. A válaszadók 59%-a azt szereti igazán ebben az ünnepben, hogy együtt van a család, 19% pedig a meghittséget és a nyugalmat értékeli a legjobban karácsonykor. A megkérdezettek 99%-a szokott ajándékozni karácsonykor, sőt a válaszadók közel fele több mint tíz embert ajándékoz meg az ünnepek alatt. 55%-uk készít saját kezűleg is ajándékot szeretteinek, barátainak. A legtöbben ajándékként karácsonykor szeretetre vágynak, de sokan örülnének kézzelfogható dolgoknak, mint például telefonnak, autónak, utazásnak, de akadnak, akik kisállatot vagy cukrászkellékeket szeretnének. A Coca-Cola karácsonyi kutatása 14 helyszínen zajlott és a kutatásban 12 év felettiek vehettek részt. A kutatás során 649 fő töltötte ki a karácsonyi kérdőívet. A válaszadók több mint fele vesz részt az ünnepek közeledtével önkéntes munkában, adományoz a rászorulóknak vagy próbál más módon segíteni.

? Azt is gondolhatnánk, hogy másokon segíteni és jót tenni akár idegen emberekkel, velünk született emberi tulajdonság, pedig mint általában a viselkedésünket meghatározó jellemzők, ez is az első fontos emberi kapcsolatokban alakul ki. Fontos tudnunk azonban, hogy a tulajdonság hátterében valójában egy lélektanilag meghatározó adok-kapok viszony húzódik meg. Ha valaki jót tesz valakivel, az maga is jó érzéseket fog átélni: a másik hálája vagy boldogsága valódi megerősítéssel szolgál, fejleszti az önbizalmat, az optimizmust és a hasznosság érzését. Minden jótékony cselekedet valójában emeli saját életünk értékét is, így a jó cselekedetek gyakorlása nagyon fontos és hasznos ? mondta Tari Annamária pszichoterapeuta.

A megkérdezettek a lehetőségeikhez mérten egészen a legapróbb dolgoktól a nagyobb adományokig próbálnak segíteni, így közülük sokan pénzt és ruhákat adományoznak, többen gyerekeken szeretnének segíteni és sokan támogatják adományokkal a Magyar Vöröskeresztet is. ? Érdekes megfigyelni, hogy jótékonyságunk mire terjed ki és mire nem. Van, aki szívesen ad például tárgyakat, de nem ad pénzt, van, aki inkább csekket tölt ki, minthogy bármilyen holmijától megváljon, és van, aki megmarad a jó tanácsoknál. Hogy miről tudunk lemondani és a másik rendelkezésére bocsátani, már karakterfüggő jellemző. Hétköznapi apró jó cselekedeteink, mint például az, hogy magunk elé engedünk-e valakit a sorban, vagy autóban ülve engedjük-e besorolni a másik autóst, kisegítünk-e valakit jó tanáccsal az utcán, vagy vásárolunk-e a hajléktalanoktól újságot, szinte fel sem tűnnek, noha meghatározó befolyással vannak személyiségünkre ? tette hozzá Tari Annamária pszichoterapeuta.

The Coca-Cola Company

A Coca-Cola Vállalat a világ legnagyobb üdítőital-gyártója, több mint 500-féle szénsavas és mentes italt kínál a fogyasztóknak. A világ egyik legértékesebb márkájának tartott Coca-Colával együtt a vállalat portfóliójába 17-féle milliárdos értékű márka tartozik, egyebek mellett a Diet Coke és a Coca-Cola light, a Fanta, a Sprite, a Coca-Cola Zéró, a Vitaminwater, a Powerade, a Minute Maid, a Simply, a Georgia és a Dell Valle. Világszinten első a szénsavas italok, dzsúszok és gyümölcslé italok, a palackozott teák és kávék piacán.

A világ legnagyobb üdítőital-értékesítési rendszerén keresztül a fogyasztók több mint 200 országban élvezhetik a vállalat termékeit, amelyekből naponta 1,9 milliárd pohárnyit adnak el. A cég ugyanakkor tartós elkötelezettséget vállal a fenntartható közösségek építésében, folyamatosan törekszik ökológiai lábnyomának csökkentésére, támogatja az egészséges, aktív életmódot, törekszik a biztonságos és befogadó munkakörnyezet kialakítására, valamint a gazdasági fejlődés előmozdítására azokon a piacokon, ahol jelen van. Palackozó partnercégeivel együtt a Coca-Cola Vállalat a világ tíz legnagyobb munkáltatója közé tartozik 700 ezernél több munkatársával.

Szóljon hozzá!