ZETApress

hírportál

Half Note City cipős doboza

A jótékonyságra mindig kell, hogy legyen idő! A karácsony közeledtével a Half Note City is fontosnak tartja, hogy segítse a nehéz sorsú gyerekeket és felnőtteket. Az egykori híres New Yorki-i dzsessz klub nevét viselő együttes idén cipős dobozt állított össze, melyet tegnap adtak le az egyik budapesti gyűjtőponton ? tudatta Aranyi Péter.

Egyszer volt, hol nem volt? Volt egyszer egy angol nagymama, aki, látva a világháború utáni állapotokat, és megsajnálva a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipős dobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem sejthette, hogy egyszerű, de nemes tettét százak, ezrek, milliók követik majd, hogy a cipős dobozba zárt szeretet áttör határokat, korokat, életszemléleteket és mozgalommá fejlődik.

Hasonlóképpen tett a Half Note City is, mely egy 10 év körüli kislány számára állította össze a csomagját. Az együttes tagjai mintás lábszárvédőt, színes és illatos tollkészletet, édességet és egy saját kezűleg készített karkötőt helyeztek el a dobozban. A csomagban továbbá megbújt egy plüss egér is, mely a Half Note City egyik száma után az Edgar becenevet kapta. A kisegérhez egy levelet is mellékelt a zenekar, melyben arra kérik jövőbeli tulajdonosát, hogy ezentúl ő vigyázzon rá. Mindezek mellett persze más meglepetés is került a csomagba, ámde a pontos tartalom legyen titok!

? Nagyon jó érzés volt összeállítani ezt a csomagot és csak azt sajnáljuk, hogy nem láthatjuk azt az örömöt amit ezzel okozunk valakinek. Minden évben fontos számunka, hogy részt vegyünk valamilyen jótékonysági akcióban, néhány évvel ezelőtt hasonló kezdeményezés keretében duóban léptünk fel az egyik zenésztársammal egy árvaházban. Megrendítő élmény volt együtt lenni a gyerekekkel, különösen a kisebbekkel, akik miután lejöttem a színpadról egyszerűen megfogták a kezemet ? jegyezte meg Muzsnyai Márti, a Half Note City énekesnője. Az együttes tagjai egyénileg is gyakran jótékonykodnak, Pusztai István basszusgitáros például apróval, meleg étellel és takarókkal segíti a hajléktalanokat.

Half Note City

A Half Note City zenekart a jazz&blues világából érkező, kísérletező kedvű Muzsnyai Márti énekesnő és Makkay Imre, a Mona Lisa Overdrive szkafanderes gitárhőse hozta létre 2012 februárjában. Még ugyanebben az évben kijött a zenekar első kislemeze a Roadie, melyen összesen öt felvétel volt megtalálható. 2013 végén a Japán című album is megjelent. A Half Note City (HNC) eddig meglehetősen aktív volt, hiszen a két album mellett öt klip is született, ugyanakkor a zenekar már új albumon dolgozik és hamarosan vadonatúj klipekkel lepi meg a rajongókat. Az együttes zenei világára az acid jazz, a space rock, a trip hop és a drum and bass stílusok keveredése jellemző.

Szóljon hozzá!