ZETApress

hírportál

Sorskönyv a boldogságról

SorskönyvA nagy sikerű Boldogságkönyv után újabb mindenkit érintő témáról olvashatunk szép és tartalmas gondolatokat. A Sorskönyvben az ismert és elismert hazai spirituális szemléletű tanítók, mesterek ezúttal a sorsról, végzetről, karmáról, szabad akaratról beszélnek.? Az élet olyan, mint egy kártyajáték. A kiosztott lapok adottak, ám ahogy játszod őket, az a szabad akarat ? vallja Dzsaváharlál Nehru.

A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent 136 oldalas Sorskönyv a legismertebb hazai spirituális tanítók közül tizennégy ? pszichológus, asztrológus, életmód segítő, terapeuta ? válasza a nagy sorskérdésekre. Az összefüggő szövegblokkok egységes gondolatfolyamként kerülnek az olvasók elé, és gyakran a mesélők érdekfeszítő egyéni sorstörténetein át kapunk választ olyan sokszor elgondolt kérdésekre, amelyeken magunk is eltöprengünk. Konkrét esetek teszik hitelessé például azt a gyakran hallott tételt, hogy az univerzumot nem lehet becsapni. Miért is? Mert a kiegyenlítődés elve alapján azt kapjuk, amit adunk. A dalaival tanító életmód tréner saját életének ?véletlen? pillanatait sorakoztatja fel annak érzékeltetésére, hogy mennyire nincsenek véletlenek, mennyire a kijelölt utunk útjelzői a váratlannak tűnő események is.

Ez a könyv nem emberi sorsokat bemutató szociológiai ihletésű gyűjtemény, de nem is jóskönyvként használható segédeszköz. A megszólaló mesterek, tanítók sorsunk véletlennek tűnő és előre determinált elemeire, az asztrológia önismeretet kínáló lehetőségére, a pszichológiai módszerek generációkra, esetleg korábbi életekre visszanyúló felismeréseire mutatnak rá. Arra biztatnak, hogy a születésünkkel magunkkal hozott batyut bátran merjük kibontani. Érnek majd meglepetések, katarzisok, de biztosan gazdagodunk.

Az Utak, mesterek című könyvsorozat Sorskönyv című új kötetének dedikálással egybekötött bemutatója tegnap délután volt a Szent István körúti Örkény István Könyvesboltban. A kötetben tizennégy ismert és elismert hazai személyiség, spirituális szemléletű tanító ? A. J. Christian, Bagdi Bella, Balogh Béla, Bistey Zsuzsa, Daubner Béla, Domján László, Gánti Bence, Kalo Jenő, Laár András, Orosz Katalin, Paulinyi Tamás, Rácz Géza, Rákos Péter, Villás Béla ? osztja meg gondolatait, tanácsait sorsról, Istenről, szerencséről, szabad akaratról. Az értékes gondolatok egyedülálló gyűjteményében a gyönyörű fotók mellett, ki-ki megtalálhatja a személyiségéhez leginkább illő tanácsokat és útravalókat. A szerzők közül a beszélgetésen részt vett és dedikált Bistey Zsuzsa klinikai pszichológus, az Arkánum Szellemi Iskola vezetője; Laár András énekes, zenész, humorista és filozófus, buddhista pap; Kalo Jenő asztrológus, a Magyar Asztrológusok Szövetségének elnöke; Paulinyi Tamás író, pszi-kutató, a Szintézis Szabadegyetem igazgatója; Rácz Géza író, a hindu filozófia és kultúra szakértője; Gánti Bence pszichológus, az Integrál Akadémia elnöke és Villás Béla, Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza.

Szóljon hozzá!