ZETApress

hírportál

A titkos napló folytatódik

Egy ikerpár titkos naplója 2. ? SzívzűrökA napokban jelent meg Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója 2. ? Szívzűrök című 384 oldalas könyve az Alexandra Kiadó gondozásában. A tegnap esti bemutatón a Nyugati téri Alexandra pódiumon Vasvári Judit, a tavaly kiadott 1. kötet, a Kezdetek szerkesztője beszélgetett a 16 éves írónővel.

Szűcs Vanda 13 évesen kezdte el írni a vele egyidős főhősök, a Feltser-ikrek történetét. Titkos, párhuzamos naplójukból a tinik életébe nyerhetünk bepillantást, amit Luca dátumozva és az élményeket pontozva vezet, míg Zita csak úgy, ahogy érzi… A 2. kötetben, a Szívzűrökben tovább szövődnek a cselekmények, s a szerző a szemünk láttára nő fel főhőseivel a titkos napló további fejezeteiben! Szerkesztője: Bárdos Zsuzsa.

Barátság, szerelem, csalódás, reménykedés, megmérettetések ? a 13 éves Feltser-lányok története tovább folytatódik. A hetedikesek második féléve izgalmasan alakul, az osztályfarsang botrányba fullad, Zita és Marci kapcsolata váratlan fordulatot vesz, és felbukkan egy új osztálytárs, Vili. Luca sokáig önmaga előtt sem meri beismerni, hogy talán többet érez az új fiú iránt, mint barátság. A Feltser-szülők eközben továbbra is külön élnek, a biztos családi fészket válságok remegtetik meg. De lehet, hogy a megpróbáltatások és nehézségek az olyannyira különböző lelkületű lányokat kicsit közelebb hozzák egymáshoz? ? olvasható a hátsó borítón.

Szűcs Vanda regénye az egymással tökéletesen ellentétes, ám egymást nagyon jól kiegészítő ikerpárról szól, s a benne tomboló kamasz minden érzelmét is beleszőtte a történetbe. Vanda átlagos tinédzser, ősztől egy budai osztrák középiskolába jár, sportol, különórái vannak. Az azonban mindenképp kiemeli diáktársai közül, hogy nagyon jól bánik a szavakkal és komoly gondolkodást feltételez az is, hogy már az elejétől sorozatként gondolt Zita és Luca történetére. Mi meg azt reméljük, hogy legalább az egyetem végéig követhetjük az ikerpárt titkos naplójukon keresztül. A Felster-lányoktól blogjukon több játékos kedvű rajongó kért már fotót, de mivel egyikük sem kapott, arcuk és alakjuk továbbra is csak a képzeletünkben létezik, míg a könyv 3. része Vanda fejében rég megszületett.

1 hozzászólás

  1. Az ikerpár titkos naplója 1 szupcsi!