ZETApress

hírportál

Pálinka a szökőkútból

Pálinkás jó reggelt!Karsai Zita és az Irigy Hónaljmirigy pálinkaszökőkutat teszteltek, mivel egyikük sem veti meg a jó pálinkát. Az október 8-11 közötti harmadik Pálinka- és Kolbászfesztivál VIP vendégei kíváncsian tesztelték le a rendezvény különlegességét, a pálinkaszökőkutat.

A finom nedűn kívül kolbászkülönlegességek, Lajkó Félix, vendégcsalogató ízek és zenék várják a látogatókat az idén már kétszer akkora területen működő fesztiválon, a Budai Várban. A harmadik Pálinka- és Kolbászfesztiválnak a főváros talán legszebb helyszíne, a Budai Vár ad otthont.

A rendezvény időről időre szeretne mind több pálinkafőzőnek és kolbászkészítőnek lehetőséget adni a bemutatkozásra, ezért a szervezők idén már kétszer akkor területet biztosítanak a számukra, mint az eddigi években. Így a tavalyi teltházas fesztivál után ebben az évben a látogatók is kényelmesebben élvezhetik majd az ízeket és a muzsikát.

A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a hungaricumok igazi értékére, a hagyományőrzés fontosságára, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka – és kolbászkülönlegességeket. Ráadásul ezen a fesztiválon kerülnek először a fogyasztók elé az idei termésből készült pálinkák.

Kétszer nagyobbra nőtt a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

A rendezvényt igazi kuriózummal, egy egyedülálló pálinkaszökőkúttal nyitják meg, amelyből a vendégek persze kóstolót is kapnak. A fesztivál újdonságát az idei VIP vendégek, Karsai Zita és az Irigy Hónaljmirigy két tagja, Papp Feri és Varga Győző már előre tesztelték. A sztárok nagyon elégedettek voltak a nedűvel, és a pálinkához való viszonyukról is meséltek.

Tizennégy éves voltam, amikor anyukám férje megkóstoltatott velem egy bivalyerős törkölypálinkát, amitől borzasztó rosszul lettem. Azóta nem bírom a rövid italt ? mesélte a táncos, aki tavaly látogatott ki először a Pálinkafesztiválra, ahol legyűrte korábbi félelmét, és megkóstolta a minőségi pálinkát.

Kellemesen csalódtam, nagyon finom volt, és arra is rájöttem, hogy a pálinkától még a tánc is jobban megy, ha bulizom. Be sem kell melegíteni előtte ? tette hozzá nevetve Zita, aki bizony a különféle kolbászokból is bátran fog kóstolgatni, hiszen az utóbbi időben rengeteget fogyott úgy, hogy közben ugyanúgy evett mindent.

Az Irigy Hónaljmirigy két tagja, Papp Feri és Varga Győző a pálinkaszökőkút tesztelése közben elmondta, hogy sok helyen lépnek fel, és mindenhol azt tapasztalják, hogy egyre népszerűbb a pálinka. ? Nagyon szimpatikus nekünk ez a feltörekvő tendencia, hiszen egy igazi hungaricumról van szó, ami ráadásul finom is. És persze az is nagy előnye, hogy nem vagy tőle másnapos! ? mondta az ivásban igencsak képzett zenekar egyik képviselője, Varga Győző.

Papp Feri saját pálinkához fűződő élményeiről mesélt a kóstolgatás közben: ? Régen nagyon sokat jártam vidékre disznóvágásra. Sosem értettem, hogy a böllér miért kiabál olyan harsányan kint a mínusz fokban, egy szál trikóban. Aztán megkóstoltatták velem is a pálinkát, és én is egy szál trikóban töltöttem a kolbászt?

A gasztronómiai élmények mellett a zene sem lesz elhanyagolható. A magyar folk-, és jazzélet jeles képviselői mellett a világhírű Lajkó Félix húzza a talpalávalót a varázslatos helyszínen.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pálinkás óriáskolbász Ferencvárosban | ZETApress

Szóljon hozzá!