ZETApress

hírportál

Társasjátékok a Lurdy Házban

Társasjátékok Ünnepe 2014A III. Társasjátékok Ünnepe, Magyarország legnagyobb társasjátékos fesztiválja idén november 29-30-án (szombat-vasárnap) 10-től 20 óráig kerül megrendezésre a ferencvárosi Lurdy Ház Konferencia Központjában. Az esemény fő szervezői a Nebuló XXI. Alapítvány és a Társasjátékos Klub ? tudtuk meg Vas Dórától.

A rendezvényen száznál több asztalon, hozzáértő játékmesterek segítségével lehet majd kipróbálni a legjobb magyar és külföldi logikai, taktikai, stratégiai és családi társasjátékokat. Számos szervezet, egyesület és játékkiadó vesz részt az eseményen (például Mensa HungarIQa, Magyar Társasjátékos Egyesület, JEM Magazin, Homoludens.hu Egyesület). Kedvezményes játékvásár, tombola, játékoktatás, és az olympiai döntők mellett helyi versenyek is színesítik a programot. A szervezők több ezer látogatóra számítanak, elsősorban fiatal felnőttek és a családok körében népszerűek itthon a társasjátékok.

A Társasjátékok Ünnepén a 2014-es Társasjátékos Olympia döntőit is végigizgulhatják a résztvevők. A Társasjátékos Olympia selejtezőin magyarországi játékklubok és iskolák szerveztek versenyeket különböző taktikai és stratégiai játékokból (például: Dominion, Carcassone, 7 csoda). A válogatókat, iskolai, városi, egyesületi selejtezőket követően mérik össze tudásukat és szerencséjüket az országos legjobbak. Minden versenyszámban a dobogós helyezést elérők értékes játékcsomagokat nyernek.

A családokat és a baráti társaságokat is várja november utolsó hétvégéjén Budapesten a Társasjátékok Ünnepe. A civil szervezetek által szervezett kétnapos, látványos és színes rendezvény célja, hogy népszerűsítse a társasjáték kultúrát. A legtöbb résztvevőt a több mint száz különböző társasjáték kipróbálására, illetve társasjáték versenyekre várják. A társasok szabályait úgynevezett játékmesterek segítenek elsajátítani. A klasszikus családi társasok mellett a világ legújabb stratégiai játékfejlesztéseit is megismerhetik azok, akik ma-holnap kilátogatnak a Lurdy Ház Konferencia Központjába. Az ország legnagyobb társasjáték fesztiválján számos civil szervezet, játék klub is bemutatkozik. Ismeretterjesztő előadások lesznek a társasjátékok történetéről, illetve több száz játékos vesz részt a Társasjáték Olympia országos döntőin, ahol különböző versenyszámokban mérik össze ügyességüket, taktikai tudásukat a döntősök. Bővebb információt a fő szervező Nebuló Alapítvány weboldalán találhatunk.

Szóljon hozzá!