ZETApress

hírportál

Genyorok a Nyugati téren

Vigyázat, genyorok!Medveczky Balázs: Vigyázat, genyorok! című politikai szatíráját mutatták be tegnap este a Nyugati téri Alexandra Könyvesház Pódiumán. A szerző beszélgetőtársa Abaházi Csaba, a Class FM műsorvezetője volt. A kötet az Alexandra Kiadócsoportjához tartozó Art Nouveau Kiadó gondozásában jelent meg.

Takács Béla, a számvitel avatott professzora ? a sors furcsa pszichológiai hadviselésének köszönhetően ? végtelenül kiábrándult a cinikus politikai életből. Nem hisz abban, hogy az egyén változást érhet el a társadalmi és politikai csatározások színterén. Következetesen zárkózik el az állásfoglalástól, mígnem ifjú és természetesen gyönyörű kolléganője ráveszi, hogy álljon annak a civil szerveződésnek az élére, amely meg akarja akadályozni, hogy a miniszterelnök egy természetvédelmi területen kaszinóvárost építsen.

Hősünk felveszi a kesztyűt, díszes kompániát gyűjtve maga és a szépséges tanársegéd köré: a celebhíradó-függő hullaházi éjjeliőrt, az alkalmanként transzba eső és ilyenkor látomásait versbe öntő jóst, valamint a celebvilág ünnepelt szerelmespárját, az aranylábú focistát és Play-boy-nyuszi kedvesét. A korrumpálódás szokásos ösvényére tévedve azonban szörnyű titokra bukkan.

Te mit tennél, ha megcsömörlöttél volna attól, hogy már az sem igaz, amit a politikusok kérdeznek? És mit tennél, ha a politikai hatalom fejéről kiderülne, hogy egy másik planéta, a Genyor bolygó szülötte, és nem kevesebbet akar, mint a Föld elpusztítását? Van-e remény a túlélésre akkor, amikor hitevesztett világunkat csak az igaz szerelem csókja mentheti meg? ? A szerző ebben a sziporkázóan szellemes politikai szatírában keresi a válaszokat kínzó kérdéseinkre ma, a XXI. század elején, Magyarországon, a Földön.

Szóljon hozzá!