ZETApress

hírportál

Két Bodrogi Alexandránál

80 év, 80 recept, 80 történetA héten jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában Bodrogi Gyula: 80 év, 80 recept, 80 történet című kötete, melynek bemutatóját tegnap este tartották a Nyugati téri Alexandra Pódiumon. A színművész beszélgetőtársa Dr. Fodros István tiszteletbeli főkonzul, címzetes egyetemi docens, a Diplomata Magazin főszerkesztője és tulajdonosa volt.

Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész legendás szakács hírében áll, aki nem csak főzni, de mesélni is nagyon szeret. Idén, a 80. születésnapján született meg a könyv ötlete. A szellemes írásokból megtudhatjuk hogyan barátkozott meg Bodrogi Gyula a pacalpörkölttel? Miért használták a mozifilmeket szállító fémdobozokat sütésre? Mit ettek Törőcsik Marival, amikor egy Skodával megérkeztek Párizsba? Ki volt az, aki 1956-ban több kiló naranccsal és banánnal lepte meg? Hogyan mentette meg az életét Ádám fia egy vadászaton?

Bodrogi Gyula mesél. Magáról, a családjáról, egykori kollégákról Gobbi Hildától Sinkovics Imréig, a főiskolai évekről, színpadi bakikról, baráti összejövetelektől és persze vadászatokról. Minden történet mellé kapunk egy receptet is. Mert a Bodrogiak szeretnek enni, de amit még inkább élveznek, az a főzés. A tegnapi könyvbemutatóra a szerzőt neje, Voith Ági művésznő és fiuk, Bodrogi Ádám is elkísérte, aki a Bodrogi Étteremből hozott kóstolót a vendégeknek a könyvben is olvasható szendvicsekből.

Szóljon hozzá!