ZETApress

hírportál

Dunai Regatta

Dunai RegattaMajális a főváros szívében: május 1-jén, csütörtökön Dunai Regatta és ENSZ My World pódium lesz a budai Műegyetem rakparton! Az Antall József Tudásközpont (AJTK) szervezésében megvalósuló egész napos, ingyenes rendezvényen várnak mindenkit, aki részt szeretne venni a holnapi hamisítatlan majálison!

Mindenkit hívnak, aki szereti a látványos sporteseményeket, a színes és változatos programokat, és akinek fontos a fenntartható fejlődés! A Dunai Regatta nagyszabású nemzetközi sportesemény idén számos kísérőprogrammal és támogatóval bővül; a rendezvény központi helyszíne a Műegyetem alsó és felső rakpart, fővédnökei a magyar és a lengyel államfők feleségei.

A Duna legszebb fővárosi szakaszán, a Parlament és a Műegyetem rakpart között megrendezett látványos futamokban a legnevesebb budapesti (BCE, BME, ELTE, SE, NKE) és három vidéki egyetem (PTE, SZE, SZTE) csapatai rajthoz állnak. A verseny V4-futammal is kiegészül a Visegrádi országok EU-s csatlakozásának holnapi, 10. évfordulója alkalmából, mely jubileumhoz a helyszínen számos más program is kapcsolódik.

A Dunai Regatta kibővült helyszínen, több színpadon változatos kísérőprogramokkal vár valamennyi érdeklődőt: a sportversenyek szerelmeseit, a fesztiválarcokat és a kisgyerekes családokat egyaránt. Az eseményre kilátogatók a Red Bull támogatásával megtekinthetik Besenyei Péter látványos légi parádéját, egy különleges DTM túraautót a német Mercedes-Benz jóvoltából, a közéleti személyiségekkel kiegészült sárkányhajók versenyét, illetve a sportos pomponlányok bemutatóit.

Az esemény házigazdája ezúttal is Gundel Takács Gábor, az esti fellépők pedig a The Biebers, a Cloud9+ és White Boy. A szurkolók bemelegíthetnek a délelőtti futással, kikapcsolódhatnak a Műegyetem alsó rakparton növényekkel és pihenőágyakkal kialakított ligetben, meghallgathatják a Dunai Regatta tehetségkutatójának felfedezettjeit, táncházban tanulhatnak néptánclépéseket, valamint számos gyermek- és családi programon vehetnek részt. A programokról és az eseményhez kapcsolódó virtuális versenyekről, nyereményjátékokról weboldalukon lehet részletesen tájékozódni.

Az egész napos rendezvényen kiemelt hangsúlyt kap az ENSZ Fejlesztési Programjának nemzetközi kezdeményezése, a My World Kampány Magyarország, mely a fenntartható fejlődés fontosságára hívja fel a figyelmet, és egy rövid kérdőív kitöltésére buzdít. A Dunai Regattán az alsó rakparton kap helyet az ENSZ Főtitkár által aláírt, világjáró pódium, amely mögött az embereknek lehetőségük lesz elmondani, hogy számukra milyen lenne a tökéletes világ. A kampányhoz, melynek támogatója Gundel Takács Gábor és Fluor Tomi is, a szervezők egy izgalmas Facebook applikációt fejlesztettek, ami idekattintva érhető el.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KHgoZid_w3o[/youtube]

Találkozzunk a Dunai Regattán, majálisozzunk május 1-én a főváros szívében! Aki mégis otthon marad, annak az m1 és a Duna World 13:25-től 17:05-ig élőben közvetíti a Budapest belvárosában megrendezésre kerülő, Nagy Futam II elnevezésű látványos show-műsort ? tudatta az MTVA Kommunikációs Igazgatósága. Az eseményen jelen lesz a kilencszeres rali-világbajnok Sebastien Loeb és Timo Glock, valamint bemutatót tart többek között Baumgartner Zsolt, Michelisz Norbert, Kiss Pál Tamás, Kiss Norbert és Talmácsi Gábor. A nagyszabású, egész napos nemzetközi sportesemény házigazdája ezúttal is Gundel Takács Gábor lesz. Az m1 22 órától összefoglalóban számol be a majálisról.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Motorozás 300 ezer magyar előtt | ZETApress
  2. Sárkányok a Parlamentnél | ZETApress

Szóljon hozzá!