ZETApress

hírportál

Ferenc Napi Búcsú

Az ősz országszerte ? kisfalutól a nagyvárosig ? a búcsúk ideje. Nem lesz ez másként Budapest szívében, a Bakáts téren sem. A Ferencvárosi Nyári Játékok mától vasárnapig rendezi meg a Ferenc Napi Búcsút, mely a Ráday Kultucca? utolsó szabadtéri fesztiválja.

A Bakáts téren és a Ráday utcában megrendezett néphagyományt őrző ünnepen az idén olyan sztárok lépnek színpadra, mint CARAMEL, PALCSÓ TOMI, a FIESTA és a GROOVEHOUSE együttes, valamint a BENKÓ DIXIELND BAND. Az igazi búcsúi hangulatról vidámpark, légvár, vásárosok és kézművesek gondoskodnak majd. Zsigmond és Mátyás király udvartartásának csemegéit, sajtkülönlegességeket és kemencében sült lángost kóstolhatunk meg az ízek utcájában.

Hamisítatlan vásári mulatság a Bakáts téren

A néphagyományt őrző Ferenc Napi Búcsú hagyományosan a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Templom védőszentjének névnapjához kapcsolódik. A téren és a Ráday utcában felállított sátrakban gyermekjátékok, népművészeti tárgyak, hagyományos vásári portékák, iparművészeti áruk, gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat. A Bakáts téri színpadon a Honvéd Táncegyüttes Csipkerózsika című zenés mesejátéka, MegaSztár koncertek, musical show, népzene, néptánc követik egymást. Idén sem maradhat el a gyerekek körében népszerű aszfaltrajz-verseny, melyre kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várnak a szervezők. A rendezvényhez felvilágosító programok (pl.: allergia megelőzés, szűrővizsgálatok) csatlakoznak. Vasárnap a Bakáts téri templomban hagyományosan operaházi szólistákkal, kórussal és élőzenekarral kísért komolyzenei koncertet hallhatunk az ünnepi nagymiséhez csatlakozva.

Szóljon hozzá!