ZETApress

hírportál

HÍR-es Íznapok

VajdahunyadvárKülönleges történeti íz-utazás és színes műsorok várnak augusztus utolsó hétvégéjén ? augusztus 29-30-án ? a városligeti Vajdahunyadvárban, az immár második alkalommal, hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő HÍR-es Íznapok látogatóira!

Az Agrármarketing Centrum (AMC) rendezésében megvalósuló látványos esemény fő célja az FVM és az AMC Hagyományok, Ízek, Régiók magyar élelmiszer-gyűjteményében szereplő különleges alapanyagok és termékek ismertebbé tétele, terjesztésük támogatása.

Egy nemzet jövőjét saját hagyományainak ismerete, tisztelete és ápolása is meghatározza. E gondolat jegyében a HÍR-es Íznapokon az olyan különleges, kifejezetten regionális, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet, mint a különféle ízesítéssel készített kenyérlángos, kürcsi őskalács, rétes, mézeskalácsok, kecskesajtok, gomolyák, csigatészta, lebbencs- és száraztészták, különféle mézfajták, aszalványok, valamint friss gyümölcsök és zöldségek, ízes magyar pálinkák, régi magyar sörök, ürmös borok és gyümölcsitalok.

Vajdahunyadvár főhomlokzatEzen a színes és vidám hétvégén, a Városligetben mindezen termék megkóstolható, sőt egyes specialitások készítése a helyszínen meg is tekinthető. A minőség jegyében a HÍR gyűjteményben szereplő élelmiszerek mellett helyet biztosítanak a szervezők a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet viselő termékeknek is.

A rendezvényt a városligeti Vajdahunyadvár reneszánsz udvarán, a Jáki kápolna és kolostori kerengő melletti területen láthatják, kereshetik fel az érdeklődő ínyencek. A múzeum oldalában felállított színpadon olyan látványos, az esemény jellegéhez igazodó produkciókkal várják az érdeklődőket, mint népzene és néptánc, koncert és különféle HÍR-es vetélkedők.

Igazi családi programhoz illően a szervezők a kicsikről sem feledkeztek meg. A gyermekek számára vásári bábjáték, mesemondás, játszóház, arcfestés, ugróvár és kézműves foglakozások gondoskodnak a tartalmas hétvégi kikapcsolódásról. A múzeum főbejáratával szemben felállított pavilonban hagyományos magyar ételeket kóstolhat a közönség.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Virtualitás Berlinben | ZETApress

Szóljon hozzá!