ZETApress

hírportál

Új VilágKépünk lesz a jövő héttől

A Japánhoz tartozó Koshima szigetén a makákó majmoknak szánt édesburgonyát a gondozók megforgatták a homokban. Az állatoknak nem ízlett ugyan, de kénytelen-kelletlen elfogyasztották. Később egy öreg nőstény megmosta a növényt a tengerben. Nem sósburgonyára vágyott, egyszerűen a homokot akarta róla letisztítani. Társai is ellesték tőle a dolgot, s fokozatosan az egész majomközösség elkezdte megmosni a homokos batátát. Mikor már a ?századik? majom is elsajátította az élelemmosást, különös dologra figyeltek fel a kutatók. A távolabbi Takasakiya szigetén ugyancsak megjelent egy ?mosómajom?, aki megtanította társainak a folyamatot. Véletlen felfedezés lenne ez nála, vagy a tengeren is átívelő gondolatátvitel? Oravecz Éva Csilla erről értekezik A századik majom című írásában a most útjára bocsátott VilágKép című folyóiratban.

A 96 oldalas ezoterikus ? tudományos antológia három éves előkészítő munka után vált kézzelfoghatóvá a Bioenergetic Kiadó gondozásában. Hétfőtől kerül a könyvesboltokba és az újságos bódékba húszezres rekordpéldányszámmal. A kiadó 17 éves történetében csak a kezdetekben, a nyolcvanas évek végén volt ennél magasabb, ötvenezres példányszám, de akkor még másként működött a könyvpiac. Egyelőre kéthavonta tervezik a megjelenést, s jövőre akarják havi lappá változtatni a folyóiratot. Fővédnöke Rüdiger Dahlke lett, akit az ezoterikus tudományok iránt érdeklődők már számos mű alkotójaként régóta ismerhetnek.

A művet az ezoterikus tudás komoly szakemberei írták társadalmi munkában. Van köztük lelkész, vegyész, mérnök és orvos, akik saját kutatási eredményeiket mutatják be a hasábokon. A könyvben a hirdetés viszonylag kevés, van viszont egy 32 oldalas melléklet, a kiadó termékkatalógusa. S hogy folytassuk a meglepetések sorát, Balogh Béla főszerkesztő és Holló József zeneszerző egy zenés CD-t is készített Fénymeditáció címmel. Hallgatója kellő ráhangolódás után találkozhat lelki mesterével. Megnyugodhat, áthathatja őt a megbocsátás szelleme. Azt hiszem, mindnyájunknak erre a megnyugvásra, lelki békére van szüksége rohanó világunkban. S ha minél többet ismerünk meg a tudományokból, jóval kevesebb lesz az, amit csak hiszünk.

Szóljon hozzá!