ZETApress

hírportál

BUM a Centrálban

A Belváros egyik idegenforgalmi szempontból kiemelkedő övezetében ? a Király utcát a Paulay Ede utcával összekötő Central Passage területén ? júliustól Budapesti Művészeti Bazár (BUM) nyílik ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón, a Király utcai helyszínen.

A BUM megrendezésére a Gödör Klub ad lehetőséget, mely a Central Passage Társasházzal és a Central Passage Üzletközpont tulajdonosával együttműködésben dolgozik azon, hogy a passzázs éveken át elhanyagolt terei bekerüljenek a város vérkeringésébe. A Gödör Klub által megfogalmazott, környezeti és társadalmi felelősséget hirdető új passzázs-arculat részeként a Gödör Klub kulturális rendezvényei, valamint más vásárok (Közös Piac, DiP dizájn vásár) is helyet kapnak a Central Passage-ban kísérleti jelleggel.

A BUM célja, hogy a rendezvénnyel erősítse a társadalmi összefogást, ezért az árusok kiválasztásakor érvényesülő szociális érzékenység mellett a szervezők adományozásra és civil szervezetek bemutatkozására is lehetőséget adnak. A BUM júliusi rendezvénye a júniusi árvíz károsultjainak igyekszik segítséget nyújtani. A rendezvényen a Magyar Vöröskereszt 400 forintos sorszámozott támogatói jegyeket árusít, mely jegyek sorsoláson vesznek részt. A nyertesek a szponzorok által felajánlott szolgáltatást vagy tárgyakat és kedvezményeket nyerhetnek.

A támogatói jegyek teljes bevételét az árvíz sújtotta területen lakó polgárok megsegítésére ajánljuk fel. Számos művész és fiatal tehetség csatlakozott a rendezvényhez grátisz fellépést vállalva, hogy népszerűsítse az önkéntes adományvonalat. A Magyar Vöröskereszt a helyszínen fotókiállítással és kapcsolódó aktivitásokkal mutatja be a katasztrófavédelemben vállalt szerepét és az árvízzel kapcsolatos helyzetet. A Magyar Vöröskereszt Árvíz 2013. számlaszáma: OTP 11784009-20202936-00000000.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CvC-ytWkzKk[/youtube]

A BUM július 13-14-én, szombat-vasárnap 11 órától 19 óráig várja a közönséget. A Budapesti Művészeti Bazár egyik különlegessége a retro tárgyakat árusító kiállítók, az antikvitás-, CD- és bakelitlemez gyűjtők találhatnak itt kedvükre való ritkaságokat! A fesztivál hangulatot kézművesek, gasztronómiai kiállítók és borászok teszik teljessé. A július 13-14-i hétvége nem csak egy egyszerű vásár lesz. A Vöröskereszt mellett más civil szervezetek is bemutatkoznak a rendezvényen. Részt vesz többek között a VII. kerületi székhelyű környezet- és természetvédelmi Humán Bástya Egyesület és a Kék Forrás Egyesület. Előbbi környezetvédelmi kvízjátékot szervez, nyereményekkel ösztönözve a részvételt, utóbbi pedig gyerekeknek tart játékos környezettudatos nevelési bemutatót.

Terveik szerint a Budapesti Művészeti Bazár a Centrál Passage vasárnapi eseménysorozata lesz, melynek keretében a szórakoztatáson kívül minden hónapban más kiemelt fontosságú támogatást, közösségi figyelmet igénylő helyzetet, eseményt, embert-, embercsoportot, vagy civil szervezetet kívánunk népszerűsíteni az adott hónap valamelyik vasárnapján. A BUM tematikus rendezvényein az életmód tanácsadás-, a gasztronómiai kultúra-, a sport-, és az egészség téma jeles képviselői is részt vesznek majd. Délutánonként néhány zenei fellépő színesíti tovább a programot, valamint lehetőséget adunk az eseményt támogató médiáknak is arra, hogy az esemény házigazdájaként bemutatkozzanak a közönségnek. Ezzel a lehetőséggel kapcsolatban várják a csatlakozni vágyó médiák jelentkezését.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VzaYEnaaxDs[/youtube]

A BUM egy olyan szórakoztató civil bazár kíván lenni, mely a közösségek és az egyének együttműködésének a fontosságára helyezi a hangsúlyt, lehetőséget és mintát ad szülőknek, gyerekeknek, a szabadidő hasznos eltöltésére, miközben új dolgokkal és egymással ismerkednek a játékok közben. Szeretnénk a Budapesti Művészeti Bazár programjaival elvarázsolni, szórakoztatni a hazai és külföldi látogatóinkat, mert az a céljuk, hogy a BUM igazi európai közösségformáló eseménnyé nője ki magát, itt a budapesti belvárosban! ? mondta Tóth Edit ügyvezető igazgató.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bazár a Passage-ban | ZETApress

Szóljon hozzá!