ZETApress

hírportál

Első kapavágás Gödöllőn

Holnap délelőtt 10 órakor a kastélyrekonstrukciós munkálatok látványos, ünnepélyes, a hivatalos szerződéskötésekkel, s az első kapavágással egybekötött megnyitójára kerül sor Gödöllőn ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A Gödöllői Királyi Kastély a közép-magyarországi régió fővároson kívüli területeinek egyik leglátogatottabb, a Sissi út révén nemzetközileg is ismert, népszerű turisztikai attrakciója, amely felújításának betonban és aranyban mérve minden eddiginél jelentősebb, nagyobb volumenű, látványosabb, szám szerint a negyedik szakaszához érkezett. Megnövekszik a kiállítótér és új funkciójú létesítmények is helyet kapnak az ódon falak között.

Az egymilliárd 660 millió forintba kerülő, július elsején induló projekt során közel kétezer m2 területen megújul a kastélyépület, megnövekszik a kiállítótér, így magasabb színvonalú kiállítások, nagyrendezvények megtartására is alkalmassá válik. Átépítik az egykoron a királyi gyermekek lakosztályaként működő Gizella-szárnyat, amely kiállító-teremként kap új funkciót.

A Rudolf-szárnyban múzeumi tér kap helyet, amely időszaki kiállítások helyszíneként, valamint interaktív bemutatóhelyként működik majd. Befejeződik a Sörpince rekonstrukciója is. A Kastélypark 52 ezer m2-en nyeri vissza régi pompáját, megszépül a Bástya alatti tér és megújul az Erzsébet terasz és lépcső is. A látogatható területeket teljes mértékben akadálymentesítik. A fejlesztést követően családbarát szolgáltatásokkal is kiegészül a látogatóhely kínálata. Rendszeresek lesznek a múzeumi pedagógiai foglalkozások és a fogyatékkal élők számára is teljes körűen elérhetővé válnak a látványosságok.

Szóljon hozzá!