ZETApress

hírportál

Mária enteriőrje

Ma jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában a neves tervező és lakberendező, Csecsődi Mária: Karácsonyi enteriőrök / Christmas Interiors című magyar és angol nyelvű kötete, melyet délelőtt mutatott be a szerző az Andrássy úti Párizsi Nagyáruház Lotz-termében!

A 176 oldalas kötet fotóit Darabos György fotográfus, a kortárs magyar építészeti és enteriőrfotózás meghatározó művésze, valamint a szerző készítették. A beszélgetés moderátora: Osskó Judit Ybl-díjas, Prima Primissima Díjas építész, televíziós szerkesztő volt. Sajnos a holnapra tervezett bemutatót a szerző családjában bekövetkezett haláleset, a holnapi temetés miatt kellett a tervezettnél egy nappal korábban megtartani.

A Karácsonyi enteriőrök gondolatát kétségtelenül korábbi könyvem, a Budapesti otthonok formálta, sok esetben inspirálta is. A könyv, melyet Darabos György fotográfussal készítettünk el ? mintegy húsz év közös munkát is összefogva ? 2010-ben az Alexandra Kiadónál jelent meg. A karácsonyi ünnepkör nemre, vallási hovatartozásra, életkorra való tekintet nélkül mindenkit áthat, hiszen egyszerre kap benne fontos szerepet a tradíció, a család és az ajándékozás.

A könyv felidézi gyermekkorunk karácsonyait, a mesék világát, elkalauzol különböző kultúrákba, bepillantást enged szépen feldíszített otthonokba, az olvasók elé tárja az ünnep ízeit, trendjeit, tárgyi világának megannyi nélkülözhetetlen darabját. Remélem, hogy a kötet számos hasznos ötletet nyújt a karácsonyi előkészületekhez, de azok sem fognak csalódni, akik a kandalló mellett, puha takaróba burkolózva csupán gyönyörködni szeretnének a képekben ? írta Csecsődi Mária.

Csecsődi Mária designer, lakberendező, a két éve bemutatott Budapesti otthonok című népszerű kötet szerzője, aki egyedi műfajt teremtett a klasszikus értékeket hordozó belsőépítészet világában. Újrafogalmazza a tradíciót, a polgári életteret, az otthont. Vallja: egy épület, egy otthon ugyanúgy kollektív műalkotás, mint a színház. S mint ilyen, korkép és a társadalom lenyomata is egyben.

Szóljon hozzá!