ZETApress

hírportál

Rózsa a csoportvezetőnek

Nagy Lászlóné, a pusztadobosi plébániai karitászcsoport vezetője kapta az idei Szent Erzsébet rózsája-díjat, amelyet Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke adott át tegnap este a Duna Palota Színháztermében. A kitüntetettet a jelöltek közül az MKPK választotta ki, Bosák Nándor Debrecen-nyíregyházi megyés püspök ajánlása alapján.

Az MKPK 1999-ben alapította a Szent Erzsébet rózsája-díjat az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényének hangsúlyozására és a díjazottak személyes példájának elismerésére. Idén már tizenharmadik alkalommal ismeri el ezzel a püspökök testülete egy karitatív területen dolgozó önkéntes munkáját. A jótékonysági műsorral egybekötött díjátadó-est bevételét idén a Kelet Karitász Alapítvány javára ajánlották fel, amely a Debrecen-nyíregyházi Egyházmegye karitatív tevékenységét koordinálja. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben 51 csoportban több mint 800 önkéntes munkatárs lát el segítő, beteglátogató és gondozó feladatot az egyházmegyei karitász szárnyai alatt.

Az ország egyik legszegényebb részén működő karitászszervezet rendszeresen oszt szét élelmiszer-, tűzifa- és egyéb természetbeni adományokat a térség rászorulóinak. Emellett az elmúlt két évtized természeti katasztrófáit követően valamennyi karitászcsoport gyűjtésekkel és a helyreállítás támogatásával igyekezett az árvíz- és viharkárok által sújtott embertársaink segítségére sietni. Az alapítvány a CIB Bank Zrt. Nyíregyháza II. fiók 11100702-18792179-10000001 számlaszámra várja a felajánlásokat.

Szóljon hozzá!