ZETApress

hírportál

Amit ma megihatsz

A Jaffa Kiadó gondozásában megjelent Gál Zsuzsa ? Tompa Imre: Amit ma megihatsz című műve olyan borfogyasztói kézikönyv, mely összegyűjti a bortípusok főbb jellemzőit, és mindegyik típushoz néhány konkrét tételt is ajánl.

A szerzőpáros kifejezetten a honi piacon kapható borokon keresztül mutatja be a legfontosabb illat-, íz-, és színképvonalakat, majd a bortípusokhoz illő, egyszerű gasztronómiai javaslatokkal is él. Kíváncsi és vidám hölgyek és urak, akiknek meg kell nézniük, mire költenek és mennyit, és akik megállnak a polcok előtt, mondván: valami friss, ropogós, illatos, világos-virágos fehéret szeretnék venni, fröccsnek valót, bulibort, esetleg koktélhoz is jót, de nem ismerem a borokat, ezért fogalmam sincs, hogy melyiket vegyem. Aztán az esti pörkölthöz is kéne egy jó kis vörösbor, finom és megfizethető árú holmi.

Hétvégén pedig grillezni fogunk: a jó hideg sör mellett mit igyunk vajon a csirkemell, az oldalas, a marha mellé? És kellene egy kis édes és erősebb anyag a desszerthez is, no meg valami a vacsora utáni hosszas beszélgetéshez, ami a legfontosabb az egészben, hiszen ember embernek öröme, és a borban a legjobb beszélgetés. És hát ott van a szerelem ? tényleg, ahhoz mit kéne bevetni? Nos, ilyen borkedvelőknek szól ez a könyv, mely segítséget nyújt a vásárlásban, a borkóstolásban és a borról való beszédben is.

Csöndsarok

Tich Nhat Hahn: Csöndsarok ? Otthoni meditációs gyakorlatok. Csak csönd. Csöndesség. Tiszta tudatosság. Semmi felesleges szó. Egy könyv a csöndről, a lélegzetről, elfogadásról, alvásról, az étel tiszteletéről, a belemerülésről? Legegyszerűbb mindennapos rutinjaink mélyebb megéléséről és soha fel nem kutatott belső igényeink megtalálásáról Tich Nhat Hahn vezet. Mester ? példa és tanító. A meggyőzni akarás erőszakossága nélkül, életének hitelessége által. Folyton egyensúlyozva a nehezen megfejthető, spirituális üzenet közvetítése és a hétköznapokban gyakorolható cselekvések megtanítása között.

Kevesen képesek úgy hatni, hogy közben szabadságot adnak; megérintenek, elindítanak, majd továbblibbennek. Ő igen. Legyek képes arra, hogy frissen, állhatatosan és szabadon éljek. Legyél képes arra, hogy frissen, állhatatosan és szabadon élj. Legyünk képesek arra, hogy frissen, állhatatosan és szabadon éljünk. Mantrák, meditáció, könnyed illusztrációk, kicsinyke forma. A Jaffa Kiadó gondozásában megjelent könyv a zsebben hordható békesség.

Szóljon hozzá!