ZETApress

hírportál

Gyerekek póráz nélkül

Baba-mama magazinok olvasgatása közben lassan elfogja az embert bizonytalanság: vajon tényleg szüksége van a gyerekemnek baba-térdvédőre? A víz hőmérsékletét is mérő fürdőkádalátétre? A gyerekkádban is használható gumibetű-készletre? Nem lenne jó néha kikapcsolni a mobiltelefont?

Valóban minden falatot mérlegelnem kell, ha felelős szülő akarok lenni? Otthon hagyhatom a kilencévesemet egyedül? Mikor engedhetem a fiamat először önállóan közlekedni? ? A bizonytalanság egyre nő, a médiából, a mindentudó barátoktól, az okleveles szakértőktől pedig árad a zaj, és lassan nem halljuk már saját józan eszünket, nem ismerjük saját válaszainkat!

Lenore Skenazy, ?a világ legrosszabb anyukája? Gyerekek póráz nélkül című könyvében azt tanácsolja, álljunk meg egy kicsit: vegyük elő és tegyük rendbe a gyereknevelés körül kialakult aggodalmainkat. Vizsgáljuk meg őket történelmi távlatból, vessük össze a statisztikai mutatók száraz igazságaival, és ne fogadjuk el készpénznek a sok ?jó tanácsot? és (ál)információt, amelyeket kínálnak nekünk! A Jaffa Kiadó gondozásában minap megjelent művében logikus, könnyed, temperamentumos, mégis humoros iránymutatásával új szempontokat kaphatunk, és lassan kiderül, hogy amit elengedhetetlennek gondoltunk, sokszor nem más, mint tömeghatás és társadalmi hisztéria ? tudtuk meg Megyeri Zsuzsa Dórától.

Szóljon hozzá!