ZETApress

hírportál

Moyes utolsó levele

A Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában jelent meg Jojo Moyes, angol írónő Az utolsó szerelmes levél című kötete. Moyes újságíróként kezdte pályafutását, 2002 óta főállású íróként dolgozik. Eddig kilenc regényt írt ? tudtuk meg Jusztinger Brigittától.

A tavaly írt Az utolsó szerelmes levél ? melyet 11 nyelvre fordítottak le ?, elnyerte Az év romantikus könyve-díjat. Moyes elérte azt, amit még senki, hiszen másodszor is megkapta ezt a rangos elismerést. 576 oldalas művében Ellie századunk tipikus szinglije, aki az újságírói karrierje nyújtotta biztos jövedelmének és baráti társaságának köszönhetően alapvetően élvezi független életét. Jó kedélyét egyetlen dolog árnyékolja be: egy nős, családos férfiba szerelmes.

A szerkesztőség archívumában ? megírható téma után kutatva ? véletlenül rábukkan egy levélre, melyben egy szerelmes férfi arra kéri kedvesét, Jennifert, hagyja ott a férjét, és utazzon el vele. Ellie az 1960-as években írt rejtélyes levélben saját titkos vágyait fedezi fel, ezért megpróbálja kibogozni a szerelmi történet szálait, bízva abban, hogy reményt meríthet a hajdani szerelmespár sorsából.

Az eseménydús, váratlan fordulatokban bővelkedő regényben a múlt és a jelen romantikus, megható, szenvedélyes ? olykor erotikus ? képei váltakoznak. Jennifer a múltban próbálja megtalálni elveszett szerelmét, az időközben újabb szerelmes levelekre bukkanó Ellie pedig a jelenben igyekszik felkutatni az egykori szerelmeseket, és megtudni, vajon egymásra találtak-e végül? ? Egyetlen hatalmas falatként, mohón faltam fel az egész könyvet. Jojo Moyes briliáns író ? írta India Knight angol írónő.

Kiváló regényeinek köszönhetően Jojo Moyes angol írónő mára igazi sztárszerzővé vált. Könyvei gyakran olyan felkapott szerzők műveinél is nagyobb példányszámban fogynak, mint Stieg Larrson, Jamie Oliver, George R. R. Martin, vagy Martina Cole. Idén az eddigieknél is komolyabb sikereket ért el legújabb: Mielőtt megismertelek című regényével, mely magyarul szintén a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában lát napvilágot még karácsony előtt.

Szóljon hozzá!