ZETApress

hírportál

Megújul az RTK Klub

Több mint hárommillió néző láthatja már az első adásnapon az RTL II műsorát! Az RTL II, az RTL Csoport új kábelcsatornája október 1-jén 14 óra-kor kezdi meg adását. A cégcsoport már a mai napig számos szolgáltatóval kötött megállapodást, ennek köszönhetően hétfőn több mint egymillió háztartásban lesz elérhető az RTL II műsora.

Ez azt jelenti, hogy már az első adásnapon több, mint hárommillió néző biztosan rákapcsolhat az új csatornára. Az RTL Csoport célja, hogy minden néző láthassa az RTL II-t, ezért a tárgyalások tovább folynak a kábelszolgáltató társaságokkal, hogy év végére a háztartások száma elérje a kétmilliót. Az RTL II hétfőtől az alábbi szolgáltatóknál már biztosan elérhető: Hello HD Kft, Magyar Telekom Nyrt, PR-TELECOM Zrt, TARR Kft,UPC DTH S.Ă  r.l. és Vidanet Zrt. Nincs még viszont megállapodás a DIGI-vel.

Az RTL Kábeltelevízió Kft. meglepődve olvasta a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. által közzétett közleményt, mely szerint érvényes szerződéssel rendelkezik az RTL II csatorna terjesztésre. Ez az állítás nem felel meg a valóságnak, társaságuknak, mint az RTL II kizárólagos képviselőjének jelenleg nincs érvényben lévő szerződése a DIGI Kft-vel az RTL II terjesztésére vonatkozóan. Azonban szeretnék, ha az RTL II csatorna minden nézőhöz eljutna, ezért természetesen bármikor megszülethet a megállapodás a Felek között az RTL II terjesztésének tárgyában ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Hétfőtől új időben A gyanú árnyékában, visszatér az 1 Perc és nyersz! Új műsorrenddel jelentkezik az RTL Klub október elsejétől. Hétfőtől új időpontban látható a közkedvelt dokureality, A gyanú árnyékában és visszatér a piacvezető kereskedelmi televízió képernyőjére az 1 Perc és nyersz! című családi vetélkedő. Alkalmazkodva a nézői igényekhez, hétfőtől megváltozik az RTL Klub programja. Kora reggel, 7:35-kor kezdődik a Híradó, amely hétfőn az RTL Klub vasárnap esti, míg keddtől péntekig az RTL II 23 órás Híradójának ismétlése. Emiatt később kezdődik a Reflektor és a Reggeli ? Csak Csajok című műsor.

14 órától az előző napi Fókusz ismétlése kerül adásba, majd 14:40-től a közkedvelt komédián, a Pasikon szórakozhatnak a nézők. 15:10-től egy új telenovella, a Bűnös szerelem tartja majd lázban a sorozatok kedvelőit. A két főbb szerepet Lorena Rojas és Mauricio Islas játssza. Ezután, immár új időpontban, 17:15-kor kezdődik A gyanú árnyékában.

A közkedvelt dokureality tavasszal már ment az RTL Klubon, és a nézők olyan hamar megszerették, hogy ősszel újabb epizódokkal folytatódott. A családi drámákat, mindennapi eseteket feldolgozó napi sorozat ezután a Híradó előtt lesz látható. A gyanú árnyékában jelenleg átlagosan majdnem másfélmillió nézőt vonz esténként a teljes lakosság körében, míg a 18-49-es korosztályban rendszerint 33 százalékos, vagy afeletti nézettséget ér el. Az eddigi adások mind a legnézettebb műsorok voltak az idősávjában ? majdnem annyian nézték, mint a csatorna egyik legnépszerűbb műsorát, a Barátok közt című sorozatot.

Október 1-jén visszatér a képernyőre Sebestyén Balázs vezetésével az 1 Perc és nyersz!, amely tavasszal ugyancsak nagy sikert aratott a nézők körében. A családi vetélkedő titka abban is rejlik, hogy miközben mindenki által elérhető tárgyakkal, látszólag könnyed játékokat kell végrehajtani egyre nagyobb összegekért, emberi sorsok változnak meg, drámák bontakoznak ki, megható pillanatok váltják egymást. Az idén azonban nemcsak egyéni játékosok, hanem párosok is megküzdenek a milliókért, ráadásul többségében új játékok szerepelnek a feladványok között.

A műsorstruktúra változása előtt szeptember 30-án, vasárnap RTL II nappal köszönti az RTL Klub az új csatorna indulását. Az RTL Csoport kábel portfóliójának legújabb tagja, az RTL II október 1-jén, hétfőn délután 2 órakor kezdi meg adását. Vasárnap a nézők összefoglalót tekinthetnek meg azokból a sorozatokból, amelyek szerepelnek az RTL II műsorkínálatában. Az RTL Klub vetíti le az I love Gjoni című sorozat első epizódját, majd itt köszön el hivatalosan az anyacsatornájától a Heti Hetes, amely megszokott gárdája októbertől már az új televízión folytatja a szórakoztatást. Több év kihagyás után tér vissza a képernyőre Máté Krisztina: a népszerű műsorvezetőnő az RTL Klubon beszél majd a megújult Forró nyomon című magazinműsorról.

Szóljon hozzá!