ZETApress

hírportál

Carta Young a Cartaphilusnál

A Cartaphilus Könyvkiadó új sorozatot indított Carta Young címmel az ifjú és örökifjú olvasók számára. A kötetekre könnyű lesz rátalálni, hiszen a borítón már messziről látni lehet a NYISD KI! – jelzést, és aki megfogadja a tanácsot, s azonnal olvasni kezd, le sem tudja majd tenni a könyvet ? tudtuk meg Jusztinger Brigittától.

A sorozat a legsikeresebb angol, amerikai (alkalmanként francia, olasz stb.) ifjúsági szerzők ? C. J. Daugherty, Michael Grant, Lauren De Stefano ? könyveit jelenteti meg. (A sorozat idén megjelenő köteteit alább bemutatjuk.) A különböző műfajokat ? sci-fi, fantasy, thriller, poszt-apokaliptikus disztópia ? ötvöző regények (vagy trilógiák) többek között olyan kérdésekre keresik a választ, hogy hová vezethet a tudomány mára már követhetetlenül gyors fejlődése.

Mi történik, ha a nanotechnológiát az emberi agy irányítására használják, és megszűnik az emberek szabad akarata? Ha a tudománynak a tökéletes ember megteremtését célzó kísérletei balul sikerülnek, s ennek következtében a férfiak életkora 25, a nőké pedig 20 évre csökken? Ha egy büntetett előéletű lányt a szülők ? gyermekük törvényszegéseit megelégelve ? egy speciális intézetbe küldenek, nem is sejtve, hogy valójában mi is zajlik ott?

A sorozat elsődleges célközönsége a tizenéves, valamint a húszas éveiben járó fiatalok korosztálya. Ennek ellenére a sorozatot ?örökifjú?, az izgalmakat és kalandokat kedvelő olvasóinknak is meleg szívvel ajánljuk. Az éhezők viadala könyves és filmes sikerének köszönhetően a kötetek közül némelyik könyvnek már készül a filmváltozata is ? nagy valószínűséggel leghamarabb Az útvesztő kerül majd a mozikba.

C. J. Daugherty: A Cimmeria titka

A trilógia első kötete egy olyan iskolába enged bepillantást, amely tele van titkokkal. Veszélyes játszmába kezd az, aki megpróbál belesni ebbe a zárt világba. Mégis sokan vagyunk, akik a megszokott, néha unalmas sulink vagy munkahelyünk helyett inkább Allie-t kísérnénk el, hogy vele együtt próbáljuk felfedni a Cimmeria titkát. A kötet C. J. Daugherty regénytrilógiájának első része. Előzetese idekattintva látható. Az írónő karrierjét újságíróként kezdte, az Egyesült Államokban volt bűnügyi tudósító. Többek között a Dallas Morning News-nak, a New York Times-nak és a Reuters hírügynökségnek dolgozott. Később Angliába költözött, ahol útikönyveket szerkesztett.

James Dashner: Az útvesztő

Thomas egyszer csak a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Az Útvesztő James Dashner nagy sikerű fantasy trilógiájának első része, melynek már a második kötete is felkerült a New York Times bestsellerlistájára, a harmadik pedig nemrég jelent meg az Egyesült Államokban. A könyv 2009-es megjelenését követően nagy nemzetközi sikert ért el, a műfaj rajongóinak és kritikusainak egyöntetű véleménye, hogy Az Útvesztő tehetetlen és igazán tartalmas olvasmányélmény.

Michael Grant: Téboly (előkészületben)

Egy hátborzongató sziámi ikerpár egy ajándékbolt-hálózat leple alatt tör a világuralomra, mégpedig nem is akárhogyan: hatalmukba akarják keríteni a világ szuperhatalmainak vezetőit. Ehhez a nanotechnológiát hívják segítségül, hiszen a parányi nanorobotok segítségével be tudnak férkőzni az emberek agyába. Michael Grant részletes, magával ragadó leírásaival átléphetjük a makróvilág küszöbét, és egy új dimenzióban találhatjuk magunkat. Míg felmenőink csak képletesen tudták tapasztalni, milyen az, ha valakinek ?bogarat ültetnek a fülébe?, a könyv olvasója végigkísérheti egy biot útját a szemgödrön, a fülön vagy az orron át az ember agyáig.

Lauren DeStefano: Hervadás (előkészületben)

A harmadik világháborút követően, mikor már csak egyetlen kontinensen maradt civilizált élet, az emberek a tudománynak köszönhetően megszabadultak minden betegségtől. Az első generáció még jól élt, nem voltak komolyabb betegségek, azonban rövid időn belül ? mikor a nők 20 évesen, a férfiak 25 éves korukban meghaltak ? rá kellett döbbenniük, hogy valami mégsem sikerült teljesen jól. Míg egyesek szerint az emberiség megérdemli, hogy kihaljon, addig sokan még hisznek abban, hogy előbb-utóbb megtalálják a vírus ellenszerét, hiába halnak ki generációk évtizedek óta. A nemzetközi kritika sokat méltatta a Hervadást, melyet szívszaggató, a tudomány és az etika kérdéseit feszegető, szerethető és alaposan kidolgozott karaktereket felvonultató regénynek ítéli.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Négy kötetes trilógia | ZETApress

Szóljon hozzá!