ZETApress

hírportál

Quiz a Vaskapuban

Folytatódik az Évszázad-trilógia. Mától kapható Ken Follett legújabb regénye. Különleges kvízjátékkal köszöntötték a magyar rajongók Ken Follett új kötetét. A megfagyott világ című regény ma éjfélkor jelent meg a GABO Kiadó gondozásában. Az Évszázad-trilógia második részeként boltokba kerülő könyvet szerte a világon fokozott érdeklődés övezi.

A walesi származású Ken Follett korunk egyik legismertebb írója, akinek világszerte több mint százmillió példányban adták el köteteit. Olyan sikerkönyvek szerzője, mint A katedrális, A Modigliani-botrány, vagy a Tű a szénakazalban. Évszázad néven megjelenő, legújabb nagyszabású regénytrilógiájában a XX. század történetét meséli el öt család életén keresztül bemutatva.

A trilógia első kötete, A titánok bukása megjelenése óta hatalmas siker, így nem csoda, hogy a rajongók régóta türelmetlenül követelték a folytatást. A hosszú várakozás hajnalban véget ért, ekkor került az üzletek polcaira A megfagyott világ, ráadásul ? akárcsak az első kötet esetében ? a hazai megjelenés ismét egy napra esik a világpremierrel.

A regény öt különböző sorson és történeten keresztül mutatja be a II. világháború által feldúlt világot. A főszereplők élete végképp összekuszálódik a vérzivataros években, miközben átélt élményeiken keresztül az olvasó előtt egyre inkább kirajzolódnak a XX. század bonyolult drámái. Az új kötet itthon ? az összes eddigi Follett-regényhez hasonlóan ? a GABO Kiadó gondozásában jelent meg és webáruházukban is megvásárolható. A Ken Follett műveit kedvelők így A megfagyott világ megjelenésével kapcsolatban is a korábban tapasztalt magas színvonalra számíthattak.

A leglelkesebb rajongók pedig akár már a megjelenés napjának első néhány percében kezükbe vehették az új kötetet. Tegnap este fél 10-től a QuizNight.hu és a GABO Kiadó nagy érdeklődés közepette rendezte meg játékos versenyét a Szentkirályi utcai Vaskapu Tavernában, melynek győztesei az országban elsőként juthattak hozzá A megfagyott világ egy-egy példányához.

A további helyezettek dedikált Ken Follett-könyvekkel, illetve könyvcsomagokkal gazdagodtak. A Quiznight csapata által összeállított kérdéssor főként a szerző írói világáról és műveiről szólt, de a II. világháború időszakának alapos ismerete is elengedhetetlen volt a versenyen való sikeres szerepléshez. Persze az eseményen nem csak a játék győztesei vihették haza a rég várt regényt: éjfél után a helyszínen is bárki megvásárolhatta A megfagyott világ egy példányát.

Szóljon hozzá!