ZETApress

hírportál

Nagytakarít a sztárvilág

Ismert személyek csatlakoznak a Budapest Fantomhoz, aki március közepe óta tisztítja meg a szelektív gyűjtőszigetek környékét, figyelmezteti a szemetelőket és falfirkákat távolít el. Április 25-én, szombaton az I. Nagy Várostakarítás Napján a babakocsis Jakupcsek Gabriella, Jaksity Kata, Sárosdy Eszter, Frei Tamás és Hajós András csapatkapitányként indul útjára a fővárosi szelektív hulladékgyűjtő szigetek megtisztítására és száll versenybe az I. Nagy Várostakarítás Bajnoka címért.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. lakosságot is bevonó nagyszabású kampánya, a Nagy Várostakarítás Budapest lakosainak figyelmét szeretné felhívni arra, hogy a környezet állapota, az utcák, terek, parkok tisztasága a legkisebb eldobott szeméten ugyanúgy múlik, mint az illegálisan lerakott bontási törmelékeken. A kampányhoz csatlakozó ismert személyek ? Jakupcsek Gabriella, Jaksity Kata, Sárosdy Eszter, Frei Tamás és Hajós András ? fontosnak tartják, milyen környezetben élünk, és tisztában vannak azzal, hogy a környezet épsége és tisztasága közös felelősségünk.

Az FKF Zrt. csepeli telephelyén minden érdeklődőt szeretettel vár április 25-én 9 és 15 óra között, ahol élőben követheti végig a lakosság Budapest megtisztítását és a sztárok vezette takarító-csapatok versenyét. A celebek csapatainak tagjait a helyszínen jelentkezők közül sorsolják ki, a szerencsések az ismert személyek kíséretében indulnak terepversenyre az FKF Zrt. sprintereivel, azokkal a gépekkel, melyek az utcai kisebb szemétedények tartalmát gyűjtik össze nap mint nap. A csapatoknak térkép alapján kell ellátogatniuk minél több szelektív hulladékgyűjtő szigethez, és begyűjteni az ott talált illegálisan elhelyezett szemetet. A bázisnál várakozó közönség számára folyamatosan követhető lesz a verseny állása, ahogy a csapatok teljesítménye is.

A műsorokkal, helyszíni tudósításokkal, környezettudatos családi programokkal és nagyszabású szemétbegyűjtési terepversennyel egyidőben az akcióhoz csatlakozó önkormányzatok az FKF eszközeivel, valamint polgáraik segítségével tisztíthatják meg területüket az illegálisan lerakott vagy felelőtlenül eldobált szeméttől. Az önkormányzatok egész nap kapcsolatban lesznek az ?irányítóközponttal?, azaz az akció csepeli bázisával, ahol a kilátogatók figyelemmel kísérhetik a takarítási akció fejleményeit. A kerületi programokról a helyi önkormányzatok ügyfélszolgálatai nyújtanak bővebb tájékoztatást.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Fantom Csepelen

Szóljon hozzá!