ZETApress

hírportál

Dallasról a Dallasban

Augusztus 21-én véget ér a nyár ? de csakis az RTL Klub képernyőjén. A piacvezető televízió változatos kínálattal készül a legszínesebb évszakra: közkedvelt sorozatok legújabb évadai, sikerfilmek, új, saját gyártású műsorok szerepelnek a palettán ? derült ki a nagyszabású sajtótájékoztatón.

Óriási lendülettel kezdi az őszt az RTL Klub ? tudtuk meg a Zaj utcai Dallas étteremben megtartott a nyárbúcsúztatón, ahol a csatorna több népszerű képernyőse is megjelent. Kolosi Péter programigazgató elmondta, a piacvezető kereskedelmi csatorna ? ahogy tavasszal is ?, ősszel is két új főműsoridős műsort tervez a nézők szórakoztatására. Tavasszal nagy sikert aratott A gyanú árnyékában című dokureality, illetve az 1 perc és nyersz! című családi vetélkedő, így természetesen ősszel új epizódokkal jelentkezik a két műsor.

Sorozatpremier a képernyőn

Az RTL Klubon lesz az új Dallas nem angol nyelvű európai sorozatpremiere. 2012 egyik legnagyobb televíziós dobása a Dallas újraindulása. Az Egyesült Államokban a nyáron indult újra a kultikus sorozat, amely a nyolcvanas évek Amerikáját mutatta be egy texasi olajvállalkozó család életén keresztül. Magyarországon átlagosan majdnem négy millióan nézték az egyes epizódokat a kilencvenes évek végén (1991-1997 között adta a közszolgálati televízió).

Mivel Jockey és Samantha eredeti magyar hangja, Kránitz Lajos és Szerencsi Éva elhunyt, az új szériában már Reviczky Gábor és Pápai Erika kölcsönzi a hangját a két főszereplőnek, Bobby magyar hangja változatlanul Csankó Zoltán. Az első két új epizódot augusztus 29-én vetíti az RTL Klub, amely azt jelenti, hogy a magyar piacvezető kereskedelmi csatornán lesz az új Dallas nem angol nyelvű európai sorozatpremiere.

Vivien Lucy hajáért és Bobbyért rajongott

Mádai Vivien fiatal kora ellenére ismeri és szereti a Dallas című sorozatot, évekkel ezelőtt családi program volt a legújabb részek megtekintése. ? Az egész család összeült péntek esténként, főleg a testvéreimmel együtt voltunk nagyon lelkesek, ezt ráadásul mindig megengedték a szüleink, hogy megnézzük ? kezdte Mádai Vivien, a Reflektor magazin műsorvezetője. ? Mindig olyan gyönyörű szőke hajat szerettem volna, mint amilyen Lucynek volt, és a legjobban a Bobby-Pamela párost kedveltem. Bobby egyébként is a sorozat leghelyesebb szereplője volt, és mi tagadás, szerintem még most is nagyon jól tartja magát, pedig már 63 éves. Ahogy hallottam, az új részekben a fia is nagyon jóképű, így eggyel több ok, hogy a kedvenc amerikai sorozatom új részeit nézzen majd! ? áradozott műsorvezető társaihoz hasonlóan Vivien is.

Új kvízben Sebestyén Balázs

A tavasszal megismert és megszeretett műsorok mellett három új saját gyártású produkció jelentkezik az RTL Klub képernyőjén. Sebestyén Balázs neve összeforrt a kvízjátékokkal: A kód című vetélkedő felhívó kisfilmje már látható. A vetélkedőben, amely Magyarországon először jelentkezik -, párok mérkőznek meg, de nem egymás ellen, hanem egymással, együtt küzdenek meg a sikerért. Valamint késő este jelentkezik majd egy új, tematikus magazinműsor, a Brandmánia, amely a reklám világával foglalkozik. Szakmai együttműködő partner a Marketing&Média.

Négy gazda keresi a szerelmet

Ha már új műsorok, meg kell említeni a Házasodna a gazda című párkereső műsort, amelyben egyedülálló gazdák keresik a szerelmet Lilu segítségével. Ősszel Bence, Szilveszter, András és Tomi gazda ismerkedését követhetik figyelemmel a nézők. A gazdákat bemutató, június 29-ei első részt az AGB Nielsen adatai szerint a teljes lakosság körében többen nézték, mint ugyanazon a hétvégén, vasárnap közvetített futball Európa-bajnokság döntőjét. Az AGB Nielsen adatai szerint a Házasodna a gazda első részét a teljes lakosság körében 1.443.532-en nézték (35,3 % SHR), míg a futballdöntőt 1.312.285-en követték figyelemmel (34,5% SHR).

Visszatérnek Berényiék

Széles kínálat vár a sorozatrajongókra is: augusztus 21-én, kedden visszatér a képernyőre a Barátok Közt. A nyári szünet előtti elvarratlan szálak folytatása mellett számos nem várt fordulat teszi lebilincselővé az új évadot. Szeptember elején pedig ismét új szereplőket keres a produkció: szeptember 9-én és 22-én 10 órakor 18 év feletti hölgyeket és urakat, míg szeptember 8-án és 23-án 10 órakor 15-18 év közötti lányokat és fiúkat várnak a Barátok közt stúdiójában tartandó válogatására.

Hollywoodi sikerfilmek és új sorozatepizódok

Külföldi sorozatokban sem lesz hiány: a Marichuy után kerül képernyőre egy új sorozat, a mexikói Riválisok Gabriela Spanic és Fernando Colunga főszereplésével, akiket már nem kell bemutatni a magyar nézőknek. Új évaddal jelentkeznek a közkedvelt amerikai sorozatok, a Dr. Csont, a Castle, a CSI. Sőt, igazi kasszasikert hozó mozifilmek is csak az RTL Klub képernyőjén lesznek láthatóak. Többek között a Die Hard4 ? Legdrágább az életed, A feláldozhatók, A sötét lovag, Sherlock Holmes, Jégkorszak 2., Az ördög Pradát visel, Szex és New York, Harry Potter és a félvér herceg, illetve A szállító és az Alkonyat trilógia is csak itt lesz látható.

Folytatódnak a XXI. Század történetei

Kotroczó Róbert hírigazgató elmondta, sikeres volt az a kísérlet, hogy nyáron, késő este nyolc percben foglalták össze a híreket úgy, hogy fontos politikai és gazdasági hírekre koncentráltak. Nagyon sok pozitív visszajelzés jött a nézőktől és a hírblokkok nézettsége is elégedettségre ad okot. A közkedvelt magazinműsor, a Fókusz is töretlen sikerrel szórakoztatta a nézőket.

Több mint fél éves szünet után ismét elindul a XXI. Század újabb történetekkel. Riporterei feldolgozzák a múlt ma már viccesnek tűnő reklámfilmjeit; színészek portréit mutatják be, köztük Rökk Marikáét, aki Hitler kedvencei közé tarozott és híres legendáknak is utánajárnak, mint például a nagy budapesti patkányirtásnak. Szeptember 5-én pedig ismét jelentkezik a Házon Kívül.

Számolni kell az X?Faktor tehetségeivel

2010 óta az X?Faktorban feltűnt énekesekkel számolni kell. A két győztes, Vastag Csaba (2010) és Kocsis Tibor (2011) mellett több énekes is platina- és aranylemezekkel, illetve telt házas fellépésekkel büszkélkedhet. Szeptember 1-jén elindul a népszerű tehetségkutató harmadik évada. ?Csak? a műsorvezető, Ördög Nóra és a mentorok, Keresztes Ildikó, Nagy Feró, Geszti Péter és Malek Miklós maradtak, minden más újdonság lesz a nézőknek. Az RTL Klub azonban ismét bizonyítani szeretné, Magyarországon továbbra is csiszolatlan gyémántok várnak arra, hogy felfedezzék őket.

Szóljon hozzá!