ZETApress

hírportál

Elismerés Millernek

A kincskeresők után a szakma is elismerte Leona Millert. Második díjat hoztak el a Reneszánsz Év 2008 egyik legsikeresebb kezdeményezésének alkotói a Hipnózis 2009 Kreatív Reklámversenyen.

A Kreatív szaklap évente meghirdetett Hipnózis reklámversenyére az elmúlt év legjobb alkotásaival nevezhetnek ügynökségek és megbízók. A nevezett hirdetéseket vezető nemzetközi marketinges és kommunikációs szaklapok főszerkesztői, szerkesztői értékelik. Ezen a nívós szakmai versenyen ért el második helyezést a Mimóza Kft, az ügynökség az elismerést a 2008 tavaszán futott Leona Miller című Alternate Reality Game-ért (ARG) kapta, amely a Reneszánsz Programiroda megbízásából a Reneszánsz Év 2008 programsorozatot népszerűsítette. Az oklevél, amelyet az alkotók az április 16-i díjátadó gálán vehettek át, azért is különösen nagy jelentőségű, hiszen Magyarországon ARG eddig még sosem kapott díjat reklámfesztiválon!

A Hungarofest Kht-n belül működő Reneszánsz Programiroda 2008-ban az Mimóza Kommunikációs ügynökséget egy olyan kampány megtervezésével és kivitelezésével bízta meg, amely a fiatalokat megszólítva, játszva tanít a magyar és nemzetközi reneszánsz korszak történelméről, kultúrtörténetéről, művészetéről és nagy alakjairól. A cél az volt, hogy a célcsoport ?empirikus? ismeretet szerezzen a korszakról, és ellátogasson a Reneszánsz Év 2008 keretében a reneszánsz műveit felvonultató kulturális programokra, rendezvényekre.

Leona Miller, a Reneszánsz ARG

A játék fiktív története szerint egy Svájcban élő magyar származású fiatal lányra, Leona Millerre, nevelőapja, Bernard, azzal a feltétellel hagyta rá vagyonát, hogy meg kell találnia tíz elrejtett reneszánsz metszetet. Bernard mindössze egy levelet, száz rejtvényt és a metszetek fotóit hagyta hátra nevelt lányának, akinek ezek segítségével kellett volna a metszetek nyomára bukkannia. Mivel a lány egyedül nem boldogult a rendkívül bonyolult rejtéllyel, a Magyarországra vezető szálakat követve, egy nyilvános és ingyenes kutatást hirdetett meg: felhívása szerint az a segítő, aki megoldja a rejtvényt, egymillió forint értékű Toszkán utat kap tőle ajándékba. A kutatásban résztvevők egy erre a célra készített oldalról tölthették le a metszetek fotóit, és ezen a honlapon kommunikálhattak egymással és Leonával.

Leona Miller felhívása bombaként robbant a köztudatban, a sztorira a média is lecsapott: kereskedelmi televíziók számoltak be Bernard Miller rejtélyes hagyatékáról, reggeli magazinműsorok faggatták Leonát a kutatás állásáról. Természetesen, ahogy a játékosok sem, úgy a média sem sejtette, mi, illetve ki áll a kutatás mögött. A kutatást hivatalosan is lezáró díjátadó gálán végül minden titkot lelepleztünk, az egymillió forintértékű fődíjat ? a toszkánai luxusutazást ?, Bede István, 27 éves szegedi szoftverfejlesztő nyerte.

A Leona.hu a Reneszánsz Év 2008 egyik legsikeresebb kezdeményezése volt, a kampány ideje alatt 12 ezer 270 felhasználó regisztrált, és az ARG több mint hárommillió oldalletöltéssel, 295 ezer látogatással és 175 ezer egyedi látogatóval, átlagosan napi négyezer látogatással és nem utolsósorban 7900 fórumbejegyzéssel zárult. A Reneszánsz Év mindenkihez szólt! Gondold újra!

Szóljon hozzá!