ZETApress

hírportál

Főutcai Werk Fesztivál

Szerethető új helyszínen, vadiúj képzésekkel, friss energiával folytatja ősztől a Werk Akadémia: szeptemberétől a Belváros új főutcájára költöznek ? tudtuk meg Balogh Mátétól.

A Kecskeméti utca 3. ? Királyi Pál utca 4. alatti gyönyörű épület Steindl Imrének, az Országház tervezőjének a munkája 1875-ből, a dizájn viszont XXI. századi és nagyon WERK lesz. A hatodik tanévébe lépő Werk Akadémiát csak és kizárólag hallgatói tartják el. A velük való közös munka, az irántuk és az oktatás ethosza iránti szakmai alázat légkörében kristályosodott ki mára az iskola stílusa, tudásanyaga, módszertana, jött létre sajátos atmoszférája.

A Werk mára egy hatalmas networkké, hallgatók és tanárok közös szellemi műhelyévé alakult. Szeptembertől a már bevált és sikeres szakok, mint a stylist, az enteriőr-stylist, a filmes, a szépíró és a gasztro képzések tovább frissülnek. Megújul a Művészeti Menedzsment szak, amelynek kurátor, zenei menedzsment és rendezvényszervezés szakirányai egyedülálló lehetőségeket biztosítanak a gyakorlatorientált érdeklődők számára.

Augusztus végén háromnapos fesztivállal ünnepel új helyszínén a Werk kulturális-kreatív műhely. Három témában kívánják a közönséget a közös munkába bevonni: A kurva életbe, egy igazi hős címmel lehet majd véleményt mondani arról, hogy miért nincsenek igazi magyar szuperhősök a filmvásznon. Maradunk itt, vagy egyszer majd továbbmegyünk? ? teszik fel a kérdést kortárs dalíróknak és fiatal értelmiségieknek augusztus 31-én, pénteken este. Szeptember elsején, szombaton pedig Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy? ? címmel egy őrült, zenés divat-kavalkádot rendeznek, melyre bárki jelentkezhet modellnek.

Szóljon hozzá!