ZETApress

hírportál

Lappfölde a Kincsem parkban novembertől januárig

A Télapó otthonát, a Lappföldét varázsolja a Kincsem programiroda Budapest szívébe, a Kincsem Parkba. Olyan mesevilágot valósít meg, ami tulajdonképpen létezik, mégpedig az emberek, legfőképpen a gyerekek fantáziájában. A 84 hektáros zöld terület tökéletes helyszín a rénszarvasszánkózáshoz Télapóval és barátaival. Megismerhetjük, hogyan készítik Télapó segédei az ajándékokat, játékokat, hogyan szortírozzák, csomagolják a manók a meglepetéseket.

A Lappfölde elnevezés nevéhez illően egy kis falu és annak világra nyitott környezete. Ezen a területen a felállított faházakban felfedezhető az összes karácsonyi legenda. Vasútállomás, postahivatal, étterem, és a kézművesek házai sorakoznak az utcákon. Természetesen mind a környezet, mind a díszlet Lappfölde hiteles élményét tükrözi vissza. Egy igazi csoda kel életre Budapest szívében.

A karácsonyi piac a legjelentősebb, ezért minden faházban ? melyből 19-et terveznek ? lehetőség nyílik a vásárlásra is. Tervezik a designba illő sátoros kirakodóvásárt is. S mivel Lappfölde nem csak kereskedelmi, hanem kulturális és szórakoztató központ is egyben, minden nap színházi mese és sok-sok más program köti le az idelátogató gyermekek és felnőttek figyelmét.

Vidékről 3-14 éves korú gyerekeket várnak. Megszervezik felutaztatásukat az óvodákból, iskolákból nagyon kedvezményes 2500 forintos áron. Ez tartalmazza az utazást, a budapesti városnézést, az ebédet és Lappfölde összes gyermekrendezvényén való részvételt. Budapesti szülőket és gyerekeket is várnak, őket elsősorban a karácsonyi vásár ideje alatt. A részleteket megtalálhatjuk honlapjukon.

A Lappfölde rendezvény ideje alatt a Kincsem Park területén szauna, jakuzzi, és faház kiállítás is lesz. A legkedveltebb lóverseny futam az Ügetőszilveszter, amely tavaly 12 ezer néző előtt zajlott. Budapestről és vidékről összesen a két hónap alatt 1 ? 1,5 millió emberre számítanak. November 20-án nyitja meg kapuit a Lappfölde kulturális és vásárváros, és minden nap 11 órától este 9 óráig tart nyitva január 20-áig. Az idei rendezvénnyel hagyományt akarnak teremteni, és a produkciót minden évben megismételni.

Szóljon hozzá!