ZETApress

hírportál

Okos-könyvek Örkénynél

A Kossuth Kiadó és az Európa Kommunikációs Ügynökség új, Magyarországon eddig nem ismert kiadványtípussal jelentkezett. A Szent István körúti Örkény István Könyvesboltban ma délelőtt három Okos-könyvet ismerhettünk meg.

Az Okos-könyv a nyomtatott papírhordozót, a könyvet, QR-kódok használatával az interneten elérhető tartalommal kapcsolja össze ? és mindezt a legelterjedtebb mobileszközön, az okos-telefonon teszi elérhetővé. Az új kiadványokat Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója, Takács Imre, az EURÓPA Kommunikációs Ügynökség vezetője és Sarkadi Ágnes meseíró mutatta be.

Az A4-es lapnál alig nagyobb, zsebméretűre összehajtott kiadványon a rövid szöveggel kiegészített képes illusztrációkhoz QR-kódok tartoznak. Töltsünk le az okos-telefonra egy ingyenes QR-kódolvasó applikációt, elindítása után fordítsuk a kamerát a QR-kód felé ? a kód érzékelése után a kijelzőn képes-hangos lejátszás indul el.

Budapest okos-könyv

A magyar és angol nyelven elkészült Budapest okos-könyv tömör turisztikai információkat és magyar nyelven feliratozott belvárosi utcatérképet tartalmaz. A térképen a főváros 20 nevezetességét számok jelölik, amelyek mindegyikéhez egy-egy QR-kód tartozik. A kódok felismertetése után egy-egy fotóvetítés indul el, miközben a narrátor a látnivaló és környéke történetéről, érdekességeiről mesél.

A nevezetességek: Királyi Palota, Várnegyed, Mátyás templom, Halászbástya, Citadella, Gellért Szálló és Fürdő, Lánchíd, Lukács Fürdő, Margitsziget, Parlament, Szent István Bazilika, Magyar Nemzeti Múzeum, Operaház, Dohány utcai Zsinagóga, Váci utca, Pesti Broadway, Hősök tere, Állatkert, Vajdahunyad vára, Széchenyi fürdő.

Rendetlen nyulak a benzinkúton

Sarkadi Ágnes különleges meséjének főszereplői kalandra vágytak. Unták már a lakásnyúlság egyhangúságát. A család nem vette észre, hogy befészkelték magukat az autó nyitva felejtett csomagtartójába. A motor felberregett, és a nyulak…

Szóljon hozzá!