ZETApress

hírportál

Borvacsorák az m1-en

Holnaptól Borvacsora az m1-en. Július 6-án, pénteken 21:10-kor Borvacsora címmel új gasztronómiai műsorral jelentkezik az m1 tévécsatorna. A felvételek egy pusztazámori étteremben készülnek ? tudtuk meg a mai sajtóreggelin a Művészetek Palotájában, a Bohém-étteremben.

A műsor elismert borászok, sztárséfek és ismert emberek részvételével, könnyed, beszélgetős vacsoraműsor keretében mutatja be Magyarország 22 borvidékének jellegzetes borait, gasztronómiai kultúráját, adásonként egy-egy tájegységet megjelenítve. Nagy Sándor műsorvezető azt ígéri, hogy a bor és a gasztronómia szépségeinek bemutatására törekszenek, nem vájkálnak tolakodó módon az ismert vendégek magánéletében.

Borvacsora címmel holnaptól péntekenként egy-egy magyarországi borvidék legjobb borai és borászai mutatkoznak be egy beszélgetős vacsoraműsor keretében az m1 tévécsatornán. ? Könnyed, dumálós műsort tervezünk Laczi Tamás és Kovács Gergő séfekkel, akik rajtam kívül a műsor állandó szereplői lesznek ? mondta a műsort bemutató sajtóreggelin Nagy Sándor, a Borvacsora házigazdája. Hozzátette még, hogy minden adásba meghívnak egy-egy elismert helyi borászt, így a Mátrai borvidékről Ludányi Józsefet, a Balaton-felvidékről Istvándy Tamást, Pannonhalmáról pedig Babarczi Zsuzsannát. Emellett adásonként két ismert, főzéshez is értő szereplő lesz a műsor vendége. A beszélgetések során a helyi bor és a gasztronómia szépségeinek bemutatására törekednek, Az első 3 adásban megjelenik Mautner Zsófia és Hollósi Frigyes, Hegyi Barbara és Litkay Gergely, valamint Berecz András és Nagy Ervin.

A műsor támogatásával egy olyan közös platformot létesítünk, amely alkalmas a magyar bor és a magyar gasztronómia, illetve a magyar élelmiszer-alapanyagok népszerűsítésére ? nyilatkozta Dr. Simon Péter, a Magyar Turisztikai Zrt. Agrármarketing Centrum igazgatója. Simon doktor elmondta, hogy a műsorhoz saját honlap, országos óriásplakát-kampány, sajtómegjelenés és közösségi média-megjelenés is társul, az egyes elemek egymásra épülnek és egymást támogatják.

A magyar élelmiszertermékek megismertetése érdekében azt kértük a szerkesztőktől, hogy minden borvidéken a helyi jellegzetességeket mutassák be, helyi és szezonális alapanyagokból dolgozzanak. A műsor minden adása így az éppen termő magyar élelmiszerek ? zöldségek és gyümölcsök ? köré szerveződik, minden adásban feltűnnek a kiváló minőségű magyar húsok és húskészítmények ? tette hozzá az igazgató.

Régi igazság, hogy a terített asztal összehozza az embereket. S ha a jó magyar ételek mellé szép borok és eredeti történetek is kerülnek, az érdeklődés nem maradhat el. Remélem, hétről hétre egyre több néző csatlakozik majd e rangos gasztro-asztaltársasághoz, s hiszem, hogy elmerülve a kulináris élvezetekben bátran lehetünk büszkék hazai értékeinkre ? mondta a sajtóreggelin Rákay Philip, az MTV intendáns-programigazgatója.

Szóljon hozzá!