ZETApress

hírportál

Szürke árnyalatok

Hétfőtől magyarul a Fifty Shades of Grey! ? A szürke ötven árnyalata. Magyarul is megjelent a könyv, amelyről mindenki beszél! Az Ulpius-ház Könyvkiadó tegnap este 18 órától laza, kötetlen parti keretében könyvvel és pezsgővel várta az érdeklődő újságírókat a Bécsi úti Symbolban.

A titokzatos fiatal milliárdos, Christian Grey és egy ? a sztori elején még szűz ? egyetemista lány kapcsolatának kendőzetlenül megírt szerelmes-erotikus regénye az utóbbi évek legnagyobb könyvsikere a világon. Az amerikai nők egyszerűen csak A könyvként beszélnek róla.

Fodrászatokban, társaságban, a pszichológusoktól a szociológusokig és háziasszonyokig mindenki E. L. James sokak szerint soft-pornó trilógiája sikeréről beszél, vitatkozik, kérdez. Nem világos ugyanis, hogy miért pont erre az erotikus regényre kattant rá a világ. És nemcsak a romantikus regények olvasói rajonganak érte, de a szépirodalmat értő közönség is bátran vásárolja. A borítót díszítő szürke nyakkendő ? amely a regényben nem csak nyakravalóként szerepel ? mára divatba jött a rajongók között…

A Fifty Shades-sorozat első részét tavaly egy kis ausztrál kiadó jelentette meg. A könyv mára vezeti a New York Times és a Barnes and Noble bestseller listáját, kiadásának jogaiért a legnagyobb kiadók versengenek világszerte. A regénytrilógiából csak Amerikában 3 hónap alatt 15 millió fogyott. De mára már Európában is dúl a szürke-őrület. A szürke ötven árnyalata minden idők leggyorsabban fogyó könyve lett Nagy Britanniában, olyan címeket előzve meg a listán, mint a Harry Potter és a Da Vinci Kód.

A sorozat első részének megfilmesítési jogát az Universal Pictures és a Focus Features nyerte el ötmillió dollárért (összehasonlításul: a Da Vinci-kód filmjogáért korábban hárommillió dollárt fizettek). Rendezőként hírbe hozták Angelina Jolie-t, forgatókönyvírónak pedig egyenesen Bret Easton Ellis jelentkezett. Sokak szerint a Grey-trilógia Twilight felnőtteknek ? a történet szintén egy domináns, különleges fiatal férfi és egy ?ártatlan? lány kapcsolata körül forog, de ahol Stephanie Meyer már rég ?leoltja a lámpát?, ott E. L. James nem pironkodik…

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hallway sebző vágyai | ZETApress

Szóljon hozzá!