ZETApress

hírportál

Gyerekszigeti adományok

Adományátadással zárul a Gyerek Sziget programja. A Hajógyári-sziget júniusi négy hétvégéjén a Telekom hello holnap! ? ligetében a közös családi élményeken túl adományok is gyűltek ? tudtuk meg a Magyar Telekom Nyrt. Külső kommunikációs osztálytól.

A Hajógyári-szigetre látogató gyerekek a számos szórakoztató és fejlesztő program mellett virágládákat készítettek idős emberek számára, régi játékaikat pedig beteg gyerekeknek ajánlhatták fel. Az adományok átadására a Gyerek Sziget zárónapján került sor az adományozás szervezői és kedvezményezettjei képviselőinek részvételével.

A júniusi hétvégéken az Óbudai Hajógyári Sziget Magyarország legnagyobb ingyenes családi rendezvényének, a Gyerek Szigetnek adott otthont. A Magyar Telekom idén a fenntarthatóság jegyében 400 nm-es zöld területen, hello holnap! ? ligettel várta a gyerekeket, hogy érdekes programokon, izgalmas játékokon keresztül hívja fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A sok játék mellett a gyerekek megismerhették az élményt, hogy ők is tehetnek másokért, hiszen aktívan részt vehettek a Telekom adománygyűjtő akcióiban.

Jótékony játékok felhívásában a Telekom arra kérte a Gyerek Szigetre látogató családokat, hogy az otthon már nem használt, de jó állapotú játékokat hozzák magukkal a helyszínre. Az összegyűlt több mint 150 kg játékot civil stratégiai partnere, a Kórházpedagógusok Egyesülete számára ajánlotta fel a Telekom. Az egyesület az ország nyolc nagyvárosában foglalkozik beteg gyermekekkel gyermek onkológiai központokban, gyermek pszichiátriákon, sebészeteken. A felajánlások egy része közvetlenül a beteg gyermekekhez jut bátorító és vigasztaló ajándék gyanánt, a játékok másik része pedig a kórház-pedagógiai munkát gazdagítja majd.

A Telekom másik kezdeményezése a generációk közötti kapcsolat megteremtését és a felelősségvállalás építését tűzte ki célul. A hello holnap! ? Palántaligetében közös virágültetésre és virágláda festésre várta a gyerekeket, és az így elkészült 40 kézzel festett, virágokkal teli ládát az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény kezelésében lévő idős emberek gondozásával foglalkozó két intézménynek, a Derűs Alkony Gondozóháznak és a Hatvany Idősek Klubjának ajánlotta fel.

Az adományok átadására a Gyerek Sziget tegnapi utolsó napján. Az eseményen részt vett Bús Balázs, a III. kerület polgármestere, Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője, és Keszég Attila, a Telekom vezérigazgató-helyettese, továbbá a kedvezményezett szervezetek képviselői. A Telekom Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójaként ? küldetésével összhangban ? elkötelezett a fenntartható fejlődés elve mellett. A 2010 decemberében elindított hello holnap! ? kezdeményezéssel a vállalat a fenntarthatóság fogalomkörét érthetően, könnyen befogadható módon szeretné a mindennapok részévé tenni, egyben felhívni a figyelmet arra, hogy az élhető jövő mindannyiunk közös felelőssége.

Szóljon hozzá!