ZETApress

hírportál

Tokaji borsiker Londonban

Magyar éremeső volt Nagy-Britanniában. Komoly pezsgés tapasztalható a nemzetközi borversenyeken. Nemrégiben három rangos megmérettetésen is kiválóan szerepeltek a Tokaj Kereskedőház Zrt. borai, arany, ezüst és bronzérmekkel is gazdagodott a legnagyobb tokaj-hegyaljai pincészet.

A legfényesebb érmet az angliai 2012. évi International Wine Challenge nemzetközi borversenyről hozta haza a tokaji pincészet. Itt a zsűri aranyéremmel jutalmazta a Crown Estates Tokaji Essencia 2007-es bort. A világ egyik legnagyobb borversenyére számos magyar mintát küldtek a magyar pincészetek. A verseny rangját jelzi, hogy számos Master of Wine is véleményezte a borokat ? tudtuk meg Nagy Ákostól.

A 2012. évi londoni Decanter World Wine Awards nemzetközi borversenyről két ezüstéremmel tért haza a Kereskedőház, mind a Crown Estates Tokaji Essencia 2007-es, mind a Grand Selection Tokaji Sárgamuskotály 2011 (száraz) szép pontokat kapott a neves zsűritől. A versenyre több mint 14 ezer bort küldtek be a termelők világszerte. Egy ilyen mezőnyben szép eredménynek számít a két ezüstérem. A zsűri ráadásul itt is hemzsegett a Mater of Wine-októl és a Master Sommeliere-ektől.

A szintén komoly borversenynek számító nagy-britanniai International Wine and Spirit Competition-ön is szép számú mintát neveztek, ezek közül 3000 bor kapott nemzetközi elismerést, köztük a Tokaj Kereskedőház két bora is bronzérmet érdemelt ki a rangos nemzetközi mezőnyben. A két díjazott bor: Tokaj Kereskedőház Grand Selection Tokaji Késői Arany 2010 és Tokaj Kereskedőház Prémium Selection Tokaji Aszú 3 puttonyos 2000. A tokaji borok két hete Zala megyében is remek sikereket értek el.

Szóljon hozzá!